ABD seçimlerinden önce Biden'ın basın toplantısındaki açıklamalarında da açık yüreklilikle söylediği, “Türkiye'de muhalefeti destekleyerek Erdoğan'ı alt edeceğiz” söyleminin son birkaç aydır apaçık ortaya çıktığı görülmekte. Bir taraftan Kılıçdaroğlu, bir taraftan Akşener, diğer taraftan Sancar, öbür taraftan Karamollaoğlu, onlar da yetmezmiş diğer cephede de bir taraftan Davutoğlu, diğer tarafından da Babacan’ın açıklamaları ardı ardına basına malzeme olmuş durumda. Türkiye'nin hem Doğu Akdeniz, hem Suriye'nin kuzeyi ve elbette Irak'ın kuzeyindeki gelişmelerde hep Türkiye'nin karşısında yer alan Amerika'nın tazyiki ile ön alan bu muhalefet hareketi görünen o ki bundan sonraki süreçte Biden’ın söylemiş olduğu gibi Erdoğan'ı indirme hayalleri gerçekleşinceye kadar devam edecek.

Tabii en önemli unsur burada Türk halkının veraseti, cesareti ve azmi. Bu oyunun gerçekten bir Amerikan yapımı olduğunun halka net bir şekilde anlatılması durumunda ben kesin ve kesin bir şekilde söylüyorum ki; Türk halkı buna gereken cevabı verir. Verir, verir de yine ben kendi kendime bir kaç soru sormak istiyorum. Mesela hiçbir şekil ve koşulda bir araya gelmekte zorlanan yukarıdaki saymış olduğum sayın liderler konu Recep Tayyip Erdoğan'ın indirilmesi hususunda anlaşmış olmaları gerçekten büyük başarı. Mesela yine kendi kendime  sormuş olduğum soruların başında bir önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İkinci dönemde de Cumhurbaşkanlığı olmasının önünün açılabilmesi durumunda bu kadar ortaya çıkarak net bir şekilde safını belirleyenler ortaya çıkarlar mıydı.

Ya da ne bileyim aynı şekilde yine Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu partileşme süreçlerine geçerler miydi. Bunlar daha uzun yıllar düşünülecek, tartışılacak konular. Kritik süreçte hem dışarıda Suriye'nin ve Irak kuzeyinde ve ayrıca Mavi Vatan'da büyük çalışmalar operasyonlar ortaya koyan Türk ordusunun döviz üzerinden saldırıya maruz kalan Türk ekonomisinin hedef alınması ve bir buçuk senedir yaşanılan pandemi sürecinde son bir iki aydır sertleşen bu hareketlenmeyi de Türk halkı gerçekten yakından izlemeye devam ediyor.