Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
-
500 gram tel kadayıf
-
200 gram eritilmiş tereyağı(14 yemek kaşığı)
-
1/2su bardağı Antep fıstığı içi
-
1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
-
4 su bardağı toz şeker
-
3 su bardağı su
-
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
Kadayıf Tarifinin Püf Noktası
Fırından çıkan sıcak kadayıfı 2-3 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerine soğuk şerbet gezdirin.Her iki tarafının eşit derecede pişmesi için; pişirme işleminin sonuna doğru ters çevirdiğiniz kadayıfı aynı tepside 10 dakika daha pişirin.
Kadayıf Tarifinin Pişirme Önerisi
Kadayıf tatlısını, porsiyonluk olarak rulo şeklinde de hazırlayabilirsiniz.
Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
-
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ocaktan aldıktan hemen sonra limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
-
Taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve üzerlerine eritilmiş tereyağı azar azar dökerek güzelce harmanlayın.
-
Tel kadayıflar yağlanınca yarısını yuvarlak ya da kare bir tepsiye yerleştirip avuç içinizle bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
-
Üzerine arzunuza göre bolca fıstık veya ceviz içi serpin.
-
Tel kadayıfların diğer yarısını üzerlerine yerleştirip tekrar bastırarak sıkışmalarını sağlayın.
-
Kadayıfı önceden ısınmış fırında 180 derece alt kısma yakın olacak şekilde yerleştirip kontrollü bir şekilde 45 dakika pişirin. (Kadayıfın altı daha zor piştiği için alt raflara almanızı tavsiye ediyoruz.)
-
Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın.
-
Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
-
Kadayıfın şerbetini çekmesi için birkaç saat bekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı ister kare, ister üçgen şeklinde dilimleyerek servis edebilirsiniz. Biz yuvarlak tepsi kullandığımız için üçgen şeklinde kestik. Afiyet olsun!
Kaynak:Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz