Siyasi yaşamına 1978 yılında Milli Talebe Birliği ile başlayan İrfan Tatlıoğlu, Refah Partisi ve AK Parti’de çeşitli görevlerde bulundu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Orhaneli Belediye Başkanı seçildi. 3 dönemdir Orhaneli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tatlıoğlu, aynı zamanda Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği ile Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı.

Türkiye genelinde de Yörük ve Türkmen kültürünün yaşatılması için ülke çapında yaptığı çalışmalarla tanındı.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, geçtiğimiz hafta sonu bizi ziyarete geldi.

Bu özel sohbette adaylık sürecinin kendiliğinden geliştiğini dile getiren Tatlıoğlu, Orhaneli’nde 3 dönem yürüttüğü görevin ardından emeklilik hayalleri kurduğunu ancak gelişen konjonktürün kendisini Osmangazi Belediye Başkanlığı aday adaylığına kadar götürdüğünü söyledi.

Tatlıoğlu, "Vatandaşın teveccühü var bize. Sonuçta Osman Gazi benim dedemin ismi, Osman Gazi benim dedem" diyerek, adaylık konusundaki samimiyetini ortaya koyuyor.

Kadere her zaman inandığını söyleyen Tatlıoğlu, "Nasip olur çıktığımız yolda aday seçilirsek, projelerimizi masaya koyar Osmangazi seçmeninin oyuna talip oluruz ve çalışmalarımızı başlatırız ama nasipte yoksa Genel Merkezimiz Mustafa Dündar'la devam derse tabii ki Dündar Başkanımızın yanında yola devam ederiz. Bizim yetişme tarzımız, adabımız bunu gerektirir. Asla partimize ve adayımıza köstek olmayız" dedi.

Başkan Tatlıoğlu’na şakayla karışık dağdan şehre inerse ilkelerinde bir değişim yaşanır mı diye sordum.

"Çok samimi bir şey söyleyeyim. Allah bana benim huyumu tüyümü değiştirecek ne makam versin ne para versin. Böyle hayatımdan memnunum. Dünyanın hiçbir makamı mevkisi benim huyumu bozmasın. Bu huyumu hiçbir şeye değişmem. Eğer para mal mülk bizi değiştirecekse nasip olmasın.

2004 yılında belediye başkanı olunca 3 kişiden ayrı ayrı özellikle rica ettim büyüklerime. Kendime bir sigorta yaptım. Onlara dedim ki lütfen yanlışlarıma yanlış diyerek beni uyarın. İlçedeki halkın isteklerini bana söyleyin. Genelde çevrenizdekiler yanlışına da doğruna da hep iyi derler.

Ben kendimi aynada hep doğru görebilirim. Önemli olan gerçek dostların yanlışı ve doğruyu tarafsız bir şekilde söylemesi önemlidedi.

Başkan’ın bir de iddiası var.

"Eğer Allah nasip ederse Osmangazi Belediye Başkan adayı olursam bugüne kadar gelmiş geçmiş en yüksek oyu alırım Osmangazi’de.  Benden sonra da kimse bu rekoru kıramaz. Belki de ben de ikinciye kıramam. Çok yüksek bir oy alırım. Siyasetin dışında insanlarla olan ilişkilerimizin de bunda etkisi olur.

Bursa Osmanlı’nın baş şehirliğini yapmış bir il. Biz de üç yıldan beri Yörük Türkmen birliğinin başkanlığını yaptığımız için bu aday adaylığımızla çok örtüştü.

Artvinliler Artvinli, Erzurumlular Erzurumlu, Şanlıurfalılar Şanlıurfalı bir başkan görmek istiyor. Bundan doğal bir şey de yok. Ben Bursalıyım. Bursalı her geleni kucakladı şimdiye kadar. Bursalı Bursa’da Urfalılarla da, Mardinlilerle de, Erzurumlularla da beraber yaşayabilme melekelerini oluşturdu kendinde.

Hep beraber yaşayabilme arzularımız gelişti, bunu becerebildik. Onun için bizim böyle bir adaylık noktamızda sakın hiç kimse Bursa’nın yerlisi dağlıların adayı gibi düşünmesin. Bursa’da yaşayan herkesle birlikte bu yaşamı sürdürmek ve Bursa’ya hizmet etmek için varız. Ama Urfalının, Mardinlinin, Erzurumlunun fikrine yani herkesin fikrine açığız. Benim belediyeyi yönetme şeklimi siz de biliyorsunuz ki biz toplumu toparlarız herkesin fikrini görüşünü alarak bir yönetim ve hizmet şeklini uygun görüyoruz.

Birçok projemizde Bursa kamuoyunun hepsinin onayını alarak yola çıkıyoruz.

Birisinin emeği ve onayı varsa o konuyu da sahipleniyoruz. Daha güzel hale geliyor yaptığınız proje.

Bu sistemi Osmangazi’ye getirmek istiyorum. Bursa’da yaşayan herkes Bursa’nın daha iyi ve güzel olmasını ister" dedi.

Başkanımızın da dediği gibi, Bursa için Osmangazi için ve tabii ki İrfan Tatlıoğlu için en iyisi en hayırlısı ne ise o olsun.