Ligin 3’te 1’i tamamlandı ve henüz 12 maçta iki galibiyetimiz var! Böyle bir tablo bizim için iyi sayılabilecek bir tablo değil. Bu sezon evimizde hem de level atlama maçında ilk kez yenildik. Ne olursa olsun alınması gereken bir maçtı.  Müthiş mücadele, yeterli sayıda pozisyona girmek galibiyet için yetmeyebiliyor. Atamayana atarlar. Futbol işte böyle bir oyun. O nedenle kitleleri peşinden sürüklemekte...

Kasımpaşa'yı yenseydik belki de Avrupa'ya gitmek için heveslenecektik. Olsun ama bu yenilgi de her şeyin sonu değil!.. Bursaspor ilk kez yenilmiyor! Sadece hedefimiz değişti; küme de kalmak.

Atatürk’ü anma haftası nedeniyle birçok takım formalarının bir yerinde, Atatürk ile ilgili bir simge taşırken, bizim yönetim böyle bir şeye neden gerek görmemiş? Sevgili yönetim,  Atatürk’ü sevmeyebilirsin fakat sakın onun hatırasını da yok sayma....

Maçın kalitesini düşüren hakem Mete Kalkavan'dı. İki takımın da oyun oynamalarına engel oldu. Bursaspor'un planlı oyununu sinsi kararlarıyla bozdu.

Bursaspor 24 şut ile bu sezon en çok şut attığı maçı yaşadı. Çok iyi istatistik fakat isabetli şut yüzdesi 24'de 4 isabetli şut ile sadece yüzde 16.6.

Bursaspor kazandığı 2 maçında ise; Alanyaspor'a karşı yüzde 58.3, Ankaragücü'ne karşı yüzde 38.5 isabetli şut çekmişti.

Bursaspor maçta 24 şut atmış 4’ü isabetli, Kasımpaşa’nın 10 şutundan 4’ü isabetli. Bursaspor’da 22 top kapma, Kasımpaşa da 16 ve Bursaspor 365 isabetli pas yaparken Kasımpaşa 211 isabetli pas yapmış. Bursaspor topla oynamada yüzde 61, Kasımpaşa yüzde 39 ama Kasımpaşa 2-1 galip(!)

Maçın başında Saviet’in hamle oyuncusu olacağını tahmin etmiştim. Lima’nın son haftalardaki başarılı oyunu ilk onbir ile ödüllendirilmiş Samet hoca tarafından. Bursaspor iç sahada mutlaka Saivet ile oynamalı. Oyun bozan değil oyun kurguylayan oyunculara iç sahada ihtiyacımız var. Bursaspor ceza sahasına geliyor ama finali yapamıyor.

Her maçında gol olan Kasımpaşa’nın golcü takım olma ünvanının boşuna olmadığını sahada gördük. Müthiş bir forveti var. Hele Trezeguet var ki durdurabilene aşkolsun...

Biz Sakho’yu yere göğe sığdıramazken Diagne denilen oyuncuyu görünce sustum... Her topu alıyor, indirip verebiliyor ayrıca yüksek boyuna rağmen çok süratli. Mbaye Diagne, gol krallığı yarışında 12 golle farkı iyice açması tesadüf değil. Ayrıca Mbaye Diagne, hakemin kararını centilmence protesto etti ve tüm stat kendisini alkışladı. Bence Mete Kalkavan’a anlamlı tepki koydu. Helal olsun... İşte Fair-Play örneği!

Kasımpaşa’daki forvet bizde olsaydı. Hayal edin bakalım ne olurdu? Transfer dönemlerinin en başarılı takımlarından biri Kasımpaşa. Mbaye Diagne bedelsiz TJ Teda’dan, Esperance’dan Samuel Emem Eduok bedelsiz, RSC Anderlecht’ten Trezeguet 2 milyon Euro’ya transfer edilmiş.

Bunların Skuat ekibini transfer edelim olsun bitsin...

Sonuç: Maç sonu tabelada önde değilsen maalesef iyi oyunun bir anlamı kalmıyor!