Ulaş Girgin

Biliyoruz ki dünya üzerindeki farklı kültüre sahip ülkeler birçok farklı mutfakla karşımıza çıkıyor. Bu geniş lezzet yelpazesinin oluşmasına coğrafi konum, gelenekler, rutin yaşam şekilleri gibi faktörler büyük oranda etki ediyor. Taste Atlas’ın sıralamasında Türkiye’nin 7. Sırda yer bulması bazılarını gururlandırırken bazı kesimler de 7.liği yetersiz buldu. Yemek eleştirmenliğinde saygınlık noktasında hemfikir olduğumuz isim Vedat Milör “Böyle arada restoranlarla ve yemeklerle ilgili saçma sapan listeler gündeme geliyor. Nasıl bir metodoloji izlediği ya da kimin oy verdiği belli değil. Tek fonksiyonu sahip olduğumuz kompleksleri gün yüzüne çıkarmak. Kaale almayın, meşruiyet kazandırmayın bu zırvalara” cümlesi ile tepkisini dile getirdi.

taste3

Cağ Kebabı ilk 10’da

Yelpazesinde 10 binden fazla ürün bulunduran Taste Atlas’ın sıralamasında Cağ Kebabı, en iyi geleneksel yemekler listesinde 9. Sırada yer alarak ilk 10’a girmeyi başardı. İlk 50 ye giren lezzetler arasında ise yine Türk mutfağının gözde yemekleri yer alıyor. Şiş Kebap 14. olurken mantı 22. İskender 39. Döner ise 48. sırada yer buldu.

Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir Kişiselleştirilmiş kahvaltı çeşitleri gününüzü etkileyebilir

taste4

Diğer ülkeler kaçıncı?

Sıralamada diğer dikkat çeken ülkelere bakıldığında ise bazı şaşırtıcı sonuçlar karşımıza çıkıyor. Makarna ve pizzalarıyla nam salmış Akdeniz ülkesi İtalya listede başı çekiyor. Birçok benzer lezzetimizin olduğu komşumuz Yunanistan 2. İspanya ise 3. Sırada yer alıyor. İlk 10’a girmesiyle dikkat çeken ülkelerden bir diğeri de Amerika oldu. Birleşik Devletler listede kendisine 8. sırada yer buldu.