Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket lazanya yaprağı
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 2 adet havuç(küp doğranmış)
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1,5 su bardağı bezelye
  •  2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığ ıun
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
        

Lazanya Tarifinin Pişirme Önerisi

Lazanyanın kıymalı iç harcına arzuya göre; doğranmış kereviz sapı, maydanoz gibi aromatik bitkiler ve kuru baharatlar ilave edebilirsiniz. Beşamel sos yerine daha fazla rendelenmiş kaşar ya da değişik peynir çeşitleri kullanarak da lazanya hazırlayabilirsiniz.

Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi Dünyanın en iyi keçi peynirleri sıralandı, tulum peyniri listeye girdi

Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ayçiçek yağını ve tereyağı bir tavada kızdırın. Doğranmış soğanları 3- 4 dakika kadar kavurun. Üzerine havuçları ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
    lazanya-yapilis1
  2. Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
    lazanya-yapilis2
  3. Sarımsak,  tuz ve karabiberi ekleyin. Son olarak rendelenmiş domates ve defne yaprağını ekleyip harcı pişmeye bırakın.
    lazanya-yapilis3
  4. Domates, suyunu biraz çektikten sonra içerisine bezelyeyi de ekleyin ve iç harcını pişirmeye devam edin.
    lazanya-yapilis4
  5. Tüm malzemeler güzelce pişince iç harcınız hazır.
    lazanya-yapilis5
  6. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, kokusu çıkıp renk alana kadar kavurun.
    lazanya-yapilis6
  7. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin. Pişmeyen lazanya yaprakları kullandığınızda, normale göre beşamel sosunuzu daha sıvı olması gerekir. Bu yüzden çok kıvamlı olmamasına özen gösterin.
    lazanya-yapilis7
  8. Karabiber ve rendelenmiş muskat cevizini ekledikten sonra ocaktan alın.
    lazanya-yapilis8
  9. Fırın kabının tabanına biraz beşamel sos ve iç harçtan yayıp lazanya yapraklarını dizin.
    lazanya-yapilis9
  10. Sırasıyla; kıymalı harç, beşamel sos ve  bir parça rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
    lazanya-yapilis10
  11. Lazanyanın en üst katı için beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ayırdıktan sonra bu işlemi sırasıyla tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
    lazanya-yapilis11
  12. Kalan beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ile lazanyanın üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına değişiklik gösterebilir. Piştiğinden emin olana kadar kontrollü olarak pişirin.
    lazanya-yapilis13
  13. Fırından çıkan lazanyayı dilimledikten sonra ılık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
    lazanya-yapilis14
market-icon
Kaynak:Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz