Keşkül-ü Fukara Tarifi İçin Malzemeler
-
1 kilogram süt
-
1 çay bardağı su
-
1 su bardağı şeker
-
1 su bardağı toz badem
-
1 adet yumurta sarısı
-
2 yemek kaşığı (tepeleme)nişasta
-
1 yemek kaşığı pirinç unu
-
1 paket vanilya
Üzeri için:
-
1 tatlı kaşığ ıfile badem
-
1 tatlı kaşığ ıAntep fıstığı
Keşkül-ü Fukara Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Tencereye süt, yumurta sarısı, çekilmiş badem koyulup ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.
-
Başka bir kapta suyla karıştırdığımız pirinç unu, vanilya ve nişasta kaynayan sütün içine azar azar ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir.
-
Koyulaşınca sunacağımız kaselere dökülüp pay edilir.
-
Üzerini süslemek için isteğe bağlı yanmaz tavada yağ kullanmadan file badem hafif pembeleşinceye kadar sürekli karıştırılarak kavrulur.
-
Keşkülün üzeri süslenir. Afiyet olsun.
Editör: Seda Yılmaz