Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
-
3 adet yumurta
-
1 su bardağı toz şeker
-
1,5 su bardağı un
-
1 kahve fincanı süt
-
1 kahve fincan ısıvı yağ
-
1 paket kabartma tozu
-
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
-
1,5 su bardağı soğuk süt
-
2 yemek kaşığı şeker
Muhallebi için:
-
1 litre süt
-
1 su bardağı toz şeker
-
3 yemek kaşığı un
-
2 yemek kaşığı nişasta
-
1 paket vanilya
-
1 paket krem şanti
-
1 küçük boy kase Hindistan cevizi(isteğe bağlı)
-
Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Beyaz bir kıvam alana kadar sütü ve sıvı yağ ilave ediyoruz.
-
Kabartma tozunu vanilyayı ekliyoruz. Bir miktar daha çırpıyoruz orta boy bir borcamın altını yağlıyoruz ve hamuru döküyoruz.
-
175 derece fırında pişiriyoruz, bir kürdanla hamuru kontrol edelim, yapışmıyorsa pişmiştir. Keki soğumaya bırakalım.
-
Süt ve şekeri çırpalım. Soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökelim.
-
Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Sütü ilave edelim. Sürekli karıştıralım.
-
Koyu bir kıvam alana kadar pişirelim. Muhallebi biraz ılıyınca şantiyi ilave edip mikserle bir miktar çırpalım.
-
Kekin üzerine ilave edelim. Hindistan ceviziyle süsleyelim. Dolapta iki saat dinlendirelim. Tatlımız hazır.
-
Editör: Seda Yılmaz