Dün İnegöl bir başka coşkuluydu.

6 Eylül düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Otobüsü ile kurtuluş coşkusu tüm şehre yayıldı. Jandarma, Emniyet ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de araçlarıyla katıldığı araç korteji, renkli görüntülere sahne oldu.

6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni gerçekleştirildi. Törene; Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum ve daire amirleri katıldı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü. Büyük zaferlerin ardında, büyük inançlar vardır. Milli Mücadelenin kırılma noktalarından biri olan Büyük Taarruz ile başlayan ve dalga dalga yayınlan bir kurtuluş harekatı, 6 Eylül 1922’de İnegöl için anlam bulmuştur. 6 Eylül, İnegöl için yeniden dirilişin ve küllerinden doğuşun tarihidir. Bu anlamlı günde kahraman ordumuz ve milletimiz, bu topraklarda adeta destan yazmış ve kadim şehrimiz Şükrü Naili Gökberk Paşa komutasındaki askerlerimizin zaferiyle, esaretten kurtarmıştır. İnegöl ilk şehidin beldesidir. Osmanlı, 16 yaşındaki ilk şehidi Baykoca’yı vatan toprağına burada emanet etmiştir. İshakpaşa Baş Vezirlik için gönderildiği Selanik’te İnegöl’e defnedilmeyi vasiyet etmiştir. İnegöl, Osmanlı’nın İmparatorluğa giden yola açılan kapısıdır… Osman Bey’in en yakın silah arkadaşı Turgut Alp’in yaşadığı, İnegöl’ün manevi mimarlarından olan Kasım Efendi’nin izlerini taşıyan şehirdir.” dedi.

Başkan Taban, konuşmasının sonunda “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan uğruna toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Nazlı hilalin, dünya var oldukça gönderlerde dalgalanması temennisiyle… İnegöl’ümüzün 100. Kurtuluş Yılı Kutlu Olsun.” dedi.

Dün iki ilimiz ve 12 ilçemizin de Yunan’dan kurtuluş günüydü. Eylül, sadece 101 il ve ilçenin kurtuluşu ile ayrı bir öneme sahip.

Bizlere dışarıdan ve içeriden gelecek her türlü tehlikelere karşı her daim birlik ve beraberlik içinde olmamız bizi daha da güçlü yapacaktır.

Hacı Bektaş-ı Veli ne güzel özetlemiş, ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız.’

Hep birlikte Türkiye olacağız!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sayısızca isimsiz kahramanı şükranla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mekânları cennet, ruhları şad olsun...