Son günlerde Ankara'nın kulağı kuvvetli yazarlarından Zafer Şahin'in aktardığına göre toplumda umduğunu bulamayan Deva Partisi ve Gelecek Partisi'nin Deva Gelecek adı altında tekrardan bir birleşmeye gidecekleri yönündeymiş.

Sonrasında edinilen bilgiye göre her iki parti Saadet Partisi ile birleşerek üçüncü yolu deneyeceklermiş. Benim bu arkadaşlara bir önerim var. Troykayı birleştirerek başına eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de geçirmeleridir ve böylelikle toplumdaki karşılıklarını görsünler.

Kamuoyu araştırmalarında 0,5- 0,75 arasında dolaşan oylarıyla büyük hayal kırıklığına uğramış gözüken Davutoğlu ve Babacan'ın Saadet Partisi ile birleşip üçüncü yolu açmaları siyasette pek fazla değişikliğe yol açmayacakları belli. Esas merak edilen konu Millet İttifakı içerisinde gözüken Saadet Partisi’ndeki gücü tartışılmaz olan Oğuzhan Asiltürk’ün geçen hafta yaptığı kongre çağrısıydı. Kongre çağrısını duymazdan gelen Karamollaoğlu, sadece olağanüstü kongreye gerek olmadığını Olağan Kongre’nin de gelecek sene yapılacağını söyledi, bir anlamda Asiltürk’e rest çekti.

Diğer taraftan Muharrem İnce'nin Memleket Partisi de yurt çapındaki teşkilat açılışlarına, esnaf gezilerine devam ediyor.

Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçiminde almış olduğu yüzde 31’lik apoletle her gittiği yerde coşkulu pozlar veren Muharrem İnce Deva ve Gelecek Partisi’nin araştırmalarda aldığı ‘0’ küsurlu oylar göz önüne alındığında gerçekten büyük bir iş başarmış gibi gözüküyor. Fakat burada en önemli unsur Memleket Partisi’nin ne yapacağı.

Çok daha yeni kurulmuş olduğundan kamuoyu araştırmalarında gözükmese de önümüzdeki 6 aylık süreç onlar için belirleyici olacak.       

En belirleyici takvim ise gerçekleşir mi, gerçekleşmez mi bilinmez ama aşılamanın artması pandeminin etkilerinin azalması, neticesinde ekonominin canlanması, faizlerin yavaş yavaş düşmeye başlamasıyla yatırımlarını askıya alan iş dünyasının, yabancı yatırımcıların tekrardan yatırımlara başlamasıyla ekonomide toparlanmanın rakamlara yansıması neticesinde varacağımız 2024 seçimleri.