Kalite Birliği Derneği (KALBİR) işbirliğiyle Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Ticaret Borsası (BTB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve çok sayıda STK’nın bir araya gelerek organize ettiği ‘MİLLİ SES VER’ projesi tanıtımı için önceki gün Uludağ Üniversitesi’nde ‘yerli üretim, yerli tüketim, milli belgelendirme ve Türk bayrağına sahip çıkılması’ vurgusuyla düzenlenen basın toplantısına Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kundakcı ile beraber katıldık.

‘Milli Ses Ver’, Kalite Birliği Derneği Başkan Vekili ve TSE Baş Araştırmacısı Mustafa Karaman öncülüğünde yürütülen bir proje.

Basın toplantısı sonrasında projenin nasıl gittiğini Karaman’a sordum.

El cevap, “Kalite şehri Bursa, ‘Milli Ses Ver’ projesine sahip çıkarak ve müthiş bir ses vererek kalitesini bir kez daha tescil etti” dedi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’a hem projeye desteklerinden hem de verdiği 5 bin Türk Bayrağı dolayısıyla ayrıca teşekkür etti.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Cumhuriyet’in 100. yılı öncelikli olmak üzere, 2053 ve 2071 vizyonuyla Türkiye için belirlenen kalkınma hedeflerine ulaşabilmenin katma değerli üretim ve rekabet gücü yüksek dünya markaları çıkarmakla mümkün olacağını söyledi.

“Ülkemizi yolundan alıkoymak adına üretilen kaos planlarına ekonomik alandaki saldırılar da eklendi. Tüm bunlara rağmen dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olmayı başaran Türkiye’mizin güçlü geleceğini inşa edebilmemizin temel koşulu ise yerli üretim ve milli ekonomi hamlesinin başarıya ulaşmasını el birliği ile sağlamaktır. Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’de üretilen ürünler için yerli üretim logosu uygulamasını başlatarak, yerli üretime sahip çıkılmasını teşvik etmesi çok yerinde bir hamledir. Milli ekonomiye geçişte stratejik alanlardaki üretimde yerlilik oranlarımız her geçen gün artarken, üretim, ihracat ve kalite şehri Bursa’da başlattığımız ‘Milli Ses Ver’ projemiz de çok büyük değer taşımaktadır” dedi.

KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise 2017 yılında 'Milli Ses Ver’ projesine başladıklarını açıkladı. 2018 yılında da bu projeyi devam ettirme kararı aldıklarını belirtti.

“Gelinen noktada devletimizin de özellikle yerli üretimle ilgili konularda bazı teşvikler uygulamaya başladığını gördük. Bizler de bu projeyi ilk etapta 2023 yılına kadar devam ettirme kararı aldık. Mevcut ekonomik konjonktürde cari açığın kapatılması ve istihdamın arttırılmasının altyapısını yerli üretimle başlatmak önemli bir hamleydi. Projemizin ülkemiz genelinde ve hatta yurt dışında da yayılmasını arzu ediyoruz. Projemizi 2019 yılında daha etkin faaliyetlerle tanıtmaya devam edeceğiz. Kalite Birliği olarak bizler ses veriyoruz. Toplumun tüm kesiminden kaliteli bir ses istiyoruz. Yerli üretelim, yerli tüketelim ve ülkemize sahip çıkalım” diye konuştu.

Evet, bu ve buna benzer projeler önemlidir. Her daim hepimize düşen görev ve ödevler var. Ülkenin her yerinden ‘MİLLİ SES’ gelmelidir.

Kendi yerli ve kaliteli ürünlerimizle güçlenebiliriz.

Aksi takdirde her geçen gün zayıflarız.

Bizler el ele vererek yerli üretimi teşvik ve tercih etmek zorundayız.

Daha güvenli bir gelecek için.

Yasaklarla değil milli bilinç şuuru ile millileşebiliriz.

Her alanda kaliteye ve yerli üretime tam destek hep destek…

Yerli üretelim yerli tüketelim. Az tüketelim ama kaliteli tüketelim.

İsrafa değil tasarrufa yönelelim.