Bursalı vatandaşlar bölgelerinin sorunlarına oldukça duyarlı. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntıyı dile getirirken ardından B planı olarak çözüm önerisini de sunuyor.

Merhabalar…

Yenibağlar Bölgesinde oturmaktayım ve mahallemizin çok önemli bir şikayet talebimizi köşeniz aracılığı ile yetkililere ulaştırmak istiyorum. Mahalleli olarak, her birimiz Beşyol istikametine gitmek için Hamitler Merkez Cami durağından geçen 31/A numaralı otobüsü kullanıyoruz. Fakat bu durak Hamitler Toki bölgesine, Kent Mezarlığına ve Yenibağlar semtine uzak kalıyor.

KULLANIŞLI HALE GETİRİLSİN

Merinostan gidiş ve dönüşte geçen 35/H nolu ring otobüsü için Çarşamba’dan yaptığı dönüş yolcular için ölü bölgedir. Bölge sakinleri olarak isteğimiz, 35/H numaralı otobüsün güzergahının daha kullanışlı hale getirilmesi yönündedir. Çünkü bu durumda her ne kadar otobüsümüz var gibi görünse de, aslında yok…

Güzergah önerilerim gönderdiğim fotoğraflarla belirtilmiştir.

  1. ÖNERİM;

Bursa Kent Mezarlığı’ndan kalkan 35/H numaralı otobüsün Kent Meydanı durağından geçtikten sonra Çarşamba istikametine yönelmesi yerine, Fevzi Çakmak Caddesi’ne çıkmadan Kent Meydanı Kavşağından dönerek İstanbul Caddesi'ne, Beşyol Kavşağı’ndan Etibank Caddesi istikametinde devam edip Kükürtlü tarafından İzmir yolu istikametine çıkması şeklindedir.

  1. ÖNERİM;

Kent Mezarlığı tarafından gelen otobüsün yine Kent Meydanı Kavşağı’ndan dönerek İstanbul Caddesi istikametinde devam ettikten sonra Avrupa Konseyi Bulvarı üzerinden Soğanlı Hayvanat Bahçesi önünden geçerek Soğukkuyu’da güzergahına devam etmesi şeklindedir.

CİDDİ RAHATLIK SAĞLAYACAKTIR

Bu yapılırsa şayet, ulaşımda mağdur olan bölgelerde ciddi rahatlık sağlayacaktır. Bu şekliyle 35/H hattı daha çok tercih edilecek ve yolcu sayısında ciddi artış olacaktır.

Böylece;

Yenibağlar, Hamitler Toki, Yunuseli bölgesi Beşyol’a, Hayvanat Bahçesi’ne kolaylıkla ulaşmasının yanında yanında Beşyol, Fatih, Kemerçeşme, Yeşilova, K.Balıklı, Etibank, Çiftehavuzlar, Çirişhane, Soğanlı, Mehmet Akif mahalleleri de tek vesayitle Yenibağlar bölgesine, Kent Mezarlığı’na ulaşmış olacaklardır.

UZAK KALIYOR

(31/A numaralı otobüs Kent Mezarlığına, Yenibağlar bölgesine uzak kalmaktadır.)  

Önerilerimden birinin Burulaş ve Belediye yetkililerince değerlendirileceğini umuyor, kendim ve mahalleliler adına kolaylıklar diliyorum.

Saygılarımla

Mahalle Sakinleri

BUNUN ADINA KALDIRIM DİYORLAR

Hadi yürü bakalım  yürüyebilirsen

Benim için bu durumun adı, değim yerindeyse tam bir ‘rezillik’. Kent Meydanın yakınında bulunan Central Hotel’den başlayıp Roza Düğün Salonuna kadar sağlı sollu yerlere tezgah açıp satış yapılıyor. Dolayısıyla yaya yoluna açılan bu tezgahlar yüzünden yürümek çok zor oluyor. Özetle; İnsanların yürüme hakkı dahi gasp ediliyor…

SÜRÜNEREK GEÇİYORUZ

Bu sebeple, bir an evvel bunların kaldırılmasını önemle rica ediyorum. Her pazar aynı sorun yaşanıyor. Kaldı ki bir kadın olarak oradan geçerken ayrıca çok sorun yaşıyorum. Çünkü bu tezgahlarda çoğunlukla erkekler olduğu için, hanımlar olarak sürünerek geçmek zorunda kalıyoruz.

ZABITA OLMADIĞI İÇİN ZAPT…

Etrafta hiçbir şekilde bir zabıt olmadığı için onlar her yeri zapt etmişler. Lütfen bu duruma bir son verin artık.

Saygılarımla

D.H.

*** 

LİMAK ENERJİ ULUDAĞ ELEKTRİK’TEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi,

Köşenizde, okurlarınızın talepleri ve uyarılarını bize ilettiğiniz için teşekkür ederiz. 20 Eylül tarihli, “Faturalar Neden İki Katı Geliyor?” başlığıyla gazetenizde yayınlanan talep tarafımızca incelenmiştir.

Bu sebeple dağıtım bedeli konusunda vatandaşlarımızı aydınlatmak ve bilgilendirmek isteriz.

Dağıtım faaliyeti, elektrik enerjisinin 36 kV ve altındaki hatlar üzerinden naklini gerçekleştirmek için gerekli olan şebekenin tesisi ile bu tesislerin işletilmesi ve bakımını kapsamaktadır. Dağıtım tarifeleri, Elektrik Piyasası Kanunu gereğince elektrik enerjisinin dağıtım tesisleri üzerinden gerçekleştiği tüm gerçek ve tüzel kişilere abone gruplarına göre, tüm Türkiye’de eşit bir şekilde ve fark gözetmeksizin uygulanmaktadır. Faturalardaki dağıtım bedeli hesaplanırken tüketilen kWh miktarı belirleyici olmaktadır.

Yukarıda belirtildiği üzere elektrik enerjisi, üretim yapılan santrallerden yaşam merkezlerine iletim hatları ile ulaştırılmaktadır. Ulaştırılan bu elektrik, bölgede bulunan trafo merkezlerinde (semtinizin yakınlarında bu trafoları görebilirsiniz) evlerimizin kullanımına uygun hale getirilebilecek şekilde voltajı düşürülerek, sizlere dağıtılmaktadır. Görüldüğü üzere elektriğin üretiminden başlayıp, dağıtımına kadar geçen sürecin kayıpsız ve güvenli bir şekilde kullanıcılara iletimi ile yaşam alanlarımız enerjiye kavuşmaktadır. Yeni altyapı ve gelişmiş teknolojilere yapılan yatırımlarla elektrik temin edilebilmesi için, elektrik faturalarında dağıtım bedeli bulunmaktadır. Üretilen elektriğin tüketicilere ulaştırılabilmesi için ülke genelinde 50 bin kişi çalışmakta ve her yıl 8 milyar TL yatırım yapılmaktadır.

Okuyucuların bilgisine sunarız.

Limak Enerji Uludağ Elektrik Kurumsal İletişim Birimi

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç Çelebi,

17 Eylül 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Gürültüye Kim Dur Diyecek?” başlıklı, ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren bir düğün salonunun etrafa yaydığı gürültüden dolayı rahatsız olduğunu ifade eden okurun şikayeti incelenmiştir.

Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, şikayet edilen işyeri sahibine, gürültüye sebebiyet vermeyecek şekilde önlem alması konusunda uyarıda bulunmuştur.

Çevresel gürültü ölçümü yapılabilmesi için, ilgili mevzuat gereği, şikayet eden kişi veya kişilerin adres bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

Sayın Sevinç Çelebi,

28 Ağustos 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Yıldırım Belediyesi’nin Dikkatine, Çok Rica Ediyorum!” başlıklı, Belediyemizce düzenlenen 2018 Kültür Turları için eşi ve kendisine ait bilet olmasına rağmen 4 yaşındaki çocuğuyla tura katılmasına izin verilmediği yönündeki okurunuzun şikayeti incelenmiştir.

Yıldırım Belediyesi olarak düzenlemiş olduğumuz Kültür Turlarına ilçemizde ikamet eden tüm vatandaşlarımız başvurabilmektedir. Başvuru noktaları ve dağıtılan el broşürlerimizde belirlenen kurallar dahilinde; Kayıt Kuralları ve Uyarılar başlığının 3. maddesinde “Gezilerimize 15 yaşından küçük çocuklar katılamazlar” ifadesi yer almaktadır. Bu kuralın vatandaşlarımızın huzur, güven ve rahatlığıyla ilgili hassasiyetimizden kaynaklandığını belirtmek isteriz.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü