Bugün günlerden cuma...

'Fakirin hac günü' diye okumuştum bir yazıda çok hoşuma gitmişti...

Yani İslamiyet'te yok yok diye bir şey yok...

Bir fakir üzülüyorsa hacca gidemiyorum  diye bak nasıl peygamber müjdesiyle sevinebiliyor bir anda...

Üzerime vazife değil fetva vermek kesinlikle ama burdan "Ben müslümanım diyen herkese öğrenin derim Cumanın faziletlerini..."

İnsanı başka bir  havaya götürüyor, hele bugünlerde buruk buruk camiye gidince, hoca efendinin

'safları sıklaştırın Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun" sözünü duyamasak da biz ötelerden iken de birbirimizi sevmesini biliriz...

Cumanın faziletiyle ilgili gerek peygamberimiz gerek diğer alimlerimizin sözlerinden örnek verecek olursak;

EN HAYIRLI GÜN

Hadis;  “Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı”

 “Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur”

CUMA NAMAZINI TERK EDENLER

Hadis:  “Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar.

ÇOKCA SALÂT...

Evs İbni Evs’ten -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine göre Resûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu:

“Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokça salât ü selâm getiriniz; zira sizin salât ü selâmlarınız bana sunulur.”

Peygamberini çokça seven bir ümmet olarak Cuma gününü ve cuma namazını ne kadar çok sevmek gerektiğini bu hadislerle anlayabiliriz...

Ve son olarak da Rabbimizin bir buyruğu ile tamamlayalım cuma sohbetimizi:

"Ey iman edenler, cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ı zikretmeye koşun ve alış-verişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır." (Cuma suresi, 9. ayet)

"Cuma namazı kılınınca yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan isteyin. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz." (Cuma suresi, 10. ayet)

"Bir ticaret ve eğlence gördükleri zaman hemen dağılıp ona gittiler ve seni ayakta bıraktılar. De ki: Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten de hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır." (Cuma suresi, 11. ayet)