Beraberliklerin takımı Bursaspor’umuz, Trabzon deplasmanında da bir puan alarak yenilmezlikte üst üste dört haftadır istikrar sağladı. İçeride üç, dışarıda bir puan alışkanlığımızı ilk yarıda kalan son 6 maçta devam ettirebilirsek 14 puan cepte olur. İşte o zaman tadından yenmez. 27 puan hem taraftar hem de futbolcularımız için yeni hedefler demek!.. Bu kadar puana başkan Ali Ay sevinir mi, üzülür mü bilemem ama başı ağrıyacağı muhakkak…  Çünkü kanatsız, hücum gücü zayıf takımımıza kanat takmak para demek!

Her zaman deplasmanda bir puan iyidir. Takım koşuyor, mücadeleden kaçmıyor son haftalarda pas yüzdesini de artırdı.  Az gol atıp, az gol yemek bizim işimiz. Takım savunmasını başarılı yapan takımlar ya şampiyon olur ya da küme düşmekten kurtulur.

Trabzonspor’da seyirci oyuncu arasında bağlar zayıflamış. Burak’ın verdiği tepkileri Trabzonspor’daki sıkıntıların dışa vuruşu olarak algıladım. Ünal Karaman hocanın işi zorlaşmaya başlamış.               

Oyunu 1-0 öndeyken soğutarak çirkinleştirmemesini bir futbol insanı olarak alkışlıyorum. Taraftar bu konuda kendisini eleştirecektir ama oyunu üç puan almak için kirletmedi.   Oyuncu değişikliklerini geç yapması bizim işimize geldi.  Burak’ın davranışları bana hiç samimi gelmedi! Bence bilinçli ve kasten… Abartılı tepki verdiğini düşünüyorum. Kimse kendini kandırmasın, Arda gibi o da ipe ununu sermiş...

Samet hoca, takımı 1-0 yenik durumdayken çift santrafora dönmesi ve yaptığı oyuncu değişikliklerindeki tercihler ile alkışı hak etti. Her ne kadar çift sağ bek, çift sol bek ile oynamış olsak da Samet hoca oyunu iyi okudu, maçın seyrini değiştirdi. Kısıtlı kadroyla gençlerle istediğimiz mücadeleyi izletiyor. Önce bir puan hedefi, sonrası ise kümede kalalım. Geçiş dönemini atlatalım. Seneye rahat edelim. Mantık bu. Daha iyi Bursaspor izlemek isteyenler için pamuk eller cebe... İstanbul takımları bile iyi oyuncularını para için elden çıkarınca maç sonları ağızlarından salyalar akmaya başladı...

Bu sezon Galatasaray maçından sonra ikinci hatası olan Chedjou’ya kızamıyorum. Şimdiye kadar oynadığı futbol ile gönüllerde taht kurdu. Onun da hata yapacağı maçlar olacaktır.

Allano Lima değişik bir tip karakter. Top rakipteyken oyunda yok ama son haftalarda takımın puan kazanmasında katkısı çok büyük. Oyun disiplininden kopuk, topla cambazlık yapma sevdası kendisini hamle oyuncusu olarak kullandırıyor. Lima’ya bir özel mentör lazım. Bursaspor’da çok iş yapar gibi beklentisi aldatıcı olabilir. İstikrarı yok. 

Rakibi son 20 dakika oyundan düşürdük. Ciddi baskı kurduk ve gol de bu sırada geldi. Baskıdan bunalan Trabzon beş dakika daha zaman olsaydı o bir puanı da alamayacaktı...

Son haftalarda kardeş takım Ankaragücü oyuncusu Faty ve Kubilay’ın başarısı psikolojik baskının fazla olduğu Bursa’da, baskının yönü oyuncularımıza değil rakibe doğru yoğunlaşmasını işaret ediyor.  Seyircimiz elimizdeki kadroyu desteklerse kalan 6 maçtan 12-15 hatta 18 puan neden olmasın! 

Saivet ve Sakho bundan sonraki maçlarda sakatlanmaz ise gücümüz rakiplere yeter de artar bile. 

Kasımpaşa maçı bizim bu hafta geleceğimizin yerini belli edecek bir maç olacak.

Ya alt sıralarda veya üstlerde…