Geçen haftaki İzmir'de alınan 2-0’lık galibiyetten sonra da söyledim. Hem ceza puanı almamak hem de birkaç iyi transfer yapmak için transfer tahtasının açılmasının gerekli olduğunu görmek için mülayim olmaya gerek yok.

Gençlerin mücadelesi, azmi, her tarafa koşuyor olmaları kesinlikle çok güzel ama bulunduğumuz ligde 3.lig değil.

İç saha da karşılaştığımız Giresunspor olsun Adana Demirspor olsun takımlarını gayet güzel bir şekilde oluşturmuş ve hedef koymuş takımlar. Nerdeyse ikisinin de 10 yabancısı var. Maalesef biz bu hedef koymuş takımlara karşı gençlere bir varlık gösteremedik hava toplarındaki sıkıntı bu maçta da baş gösterdi.

Mutlaka tahta açılmalı ve gerekli transferler yapılmalı. Yoksa bu takım “sıradan” orta sıra takımı olur. Bunu söylememin nedeni bizim gücümüzden çok bu ligde yine bize benzer gençlerle mücadele etmeye çalışan Eskişehirspor gibi Ankaraspor gibi takımların da olması. Yoksa işimiz çok daha kötü olabilirdi.

Tahta açılamıyorsa da mutlaka takımın daha koordineli, en iyi hücum önde yapılır anlayışına sahip bir hüviyet kazanması lazım.

Oynadığımız her 3 maçta da ilk golü biz bulmamıza rağmen maalesef ikisinden mağlup ayrıldık. 1-0'dan sonra bir şekilde geriye yaslanma gençlerde daha fazla oluyor bu konuyla ilgili Mustafa Hoca'nın mutlaka bir şeyler yapması lazım.

Bunun yanı sıra duran toplarda ve kale ağzına yapılan ortalarda ki acziyet gözlerden kaçmadı. Ataberk gerçekten de Altınordu maçının kahramanıydı ama her zaman bu çocuktan kahramanlıklar beklemek yanlış olur.

Ataberk kardeşim altı pas içine direkt gönderilen ortalara mutlaka müdahale etmen lazım. Çünkü kale ağzında birikmiş olan futbolcu topluluğundan birinin kafasına o top çarpsa 7 metre 20’ye girmeme şansı çok düşük.

Bunun yanı sıra yine sahaya yayılma, huniyi kurmayla da ilgili sıkıntıların mutlaka giderilmesi lazım tahta açılmıyorsa takımın bu ve buna benzer acil sorunları bir an evvel bitirmesi lazım geliyor diye düşünüyorum bunu da hep beraber en azından devre arasına kadar azami puan toplayarak yönetime destek sağlayarak başarmamız lazım. Çünkü başka Bursaspor yok!