Normal sezonun son maçları öncesi geçtiğimiz hafta Menemenspor’u kendi sahasında yenemeyen Bursaspor, aslında direk çıkmayı da hak edemiyor diyebilecekken içimizdeki Bursaspor sevgisinin üstün gelmesiyle ‘çıkmadık candan ümit kesilmez’ misali son hafta büyük bir mucizenin gerçekleşmesini bekleyeceğiz.

Son hafta direk çıkma ümidi çok çok zayıfken, Menemenspor karşısında alınan bir puan Play-off'u garantilememizi sağladı.

Play-Off'larda 3-6. ve 4-5. takımlar arasında yarıfinallerin oynanacağından, aslında bizim takım olarak da mümkünse Adana Demir Spor’la finalde karşılaşmamızın daha mantıklı olacağı kanaatindeyim. Son haftaya girerken maçlara biraz da stratejik açıdan bakmamız lazım.

4. ya da 5. olarak kalırsak büyük ihtimalle Akhisarspor’la yarı finalde karşılaşacağız. Bu eşleşmede en büyük avantajımız Akhisar’a karşı şansımızın tutması bu sene rakibi içerde, dışarıda her iki maçta da yenmiştik.

Bir diğer strateji, son haftaya girilirken play-off'ları da düşünecek olursak mutlaka MHK kanallarının baskı altına alınması lazım, Menemen maçında verilen penaltı açık seçik çizginin dışında olmasına rağmen hakem daha önce bize verdiği penaltıların baskısıyla resmen penaltı icat etti ve sonrasında İrfan Buz da kırmızı kart gördü.

İrfan Buz’a ne ceza geleceğini bilmiyorum ancak inşallah 2 maçtan fazla ceza gelmez ve en azından finalde hocamız sahada olur.

Sezon başından beri hakemler ve MHK üzerinde, TFF üzerinde siyasi anlamda, eski ve şimdiki TFF yöneticileri üzerinden mutlaka kulis çalışmalarına önem vermemiz lazım dedik durduk.

Şunu da unutmayalım, çok büyük ihtimalle play-off oynayacağız ve bu maçlarda “VAR” sistemi devreye girecek bu yüzden sitemin kurbanı olmamak için mutlaka futbolculara sistemin işleyişiyle ilgili bilgi vermek lazım.

Çünkü gördüğüm kadarıyla son maçlara doğru bilhassa duran top ve kornerlerde itişmeler, kakışmalar, çekmeler oldukça fazla artmıştı.

Hakemlerin VAR sistemini 2 sezondur uygulayan hakemler olacağı göz önünde bulundurulduğunda ufak tefek çekmeler, itmeler bile rakibin TFF nezdindeki konumuna göre çıkabilir. O yüzden İrfan Hoca’nın bu konularla ilgili güzel bir organizasyon yapacağına, takımı da öyle ya da böyle üst lige çıkaracağına inanıyorum.