Bu pazar da sizlere kıssadan hisse çıkaracak hikâyemiz var. Bu hafta sosyal medyada da çokça paylaşılan bir hikâyeyi sizlere aktaracağım.

Neydi yazılanlar…

* Lübnan'ın en zengin adamı Eymen Bistani, Beyrut'u en iyi noktadan gören hakim bir tepede kendisine görkemli bir mezar yaptı, oraya gömülmeyi vasiyet etti. İlahi kader farklı tecelli etti, özel uçağı denize düştü. Milyonlara mal olan aramalar sonunda uçağı bulundu ama cesedine ulaşılamadı...

* Lord Teshlid İngiltere'nin en zengin adamlarındandı, zaman zaman devlete bile borç veriyordu. Malikanesinde oldukça büyük ve korunaklı bir odayı servet kasası olarak kullanıyordu. Bir gün hazinesine girdi ve yanlışlıkla kapıyı üstüne kapattı. Oda çok özel inşa edildiği için, ne kadar bağırıp çağırdıysa, yardım istediyse de sesini kimseye duyuramadı. Zaman zaman eve gelmediği için, evdekiler arama ihtiyacı hissetmedi. Günler sonra cesedi bulunan Lord, bir şekilde parmağını kesmiş ve kanıyla şu cümleyi yazmıştı: "Dünyanın en zengin insanı, açlıktan ve susuzluktan ölüyor!"

Paylaşılanlar bunlar.

Kur'an-ı Kerim'de “Her canlı ölümü tadacaktır” diyor. Ancak zamanını, yerini ve şeklini Allah'tan (c.c.) başka kimse bilemez.

Ah çok param olsa ben neler yapacağım diyenler, mutluluğu parada arayanlar, para için yapılan kötülükler, para için babasını bile öldürenler var.

Para için kendini benliğini satanlar v.s.

Birçoğumuz paranın varlığını da yokluğunu da yaşamış ve görmüştür. Yokluk, darlık, zorluk yaşamış kişilere bakın helal yoldan kazanç elde etmiş bolluk ve berekete kavuşmuş insanların hikâyelerine göz atın birçoğundan ibret ve ders alınacaktır.

Elbette hakkıyla helal yoldan kazanılan paraya herkesin ihtiyacı var. Parasız birçok şey olmuyor bunda hem fikiriz.

Lakin unutmamalı ki rızık ile zenginlik aynı şey değildir.

Adam çok zengindir ama rızkı yoktur o paraya sadece bekçilik yapar. Ne kendisi yer ne de ailesine yedirir. Ne hayır ne hasenat yapar. Cimridir aynı zamanda varlık içinde yokluk yaşar.

En büyük zenginlik sağlıktır. En büyük zengin ülkesine, ailesine, çevresine yararlı olan kişidir.

En büyük zenginlik de elindekilerle şükretmesi ve kıymetini bilmesidir.

Ve daha sayacak olursak

En büyük zenginlik inançtır.

En büyük zenginlik duadır.

En büyük zenginlik kanaattır.

En büyük zenginlik huzurdur.

En büyük zenginlik sevmek ve sevilmektir.

En büyük zengin sorumluluklarını bilmektir.

En büyük zenginlik çalışmaktır.

‘Gerçek zenginlik; mal çokluğu değil, göz tokluğu ve gönül zenginliğidir.’

Varsa başka zenginliğin tarifini yapacak olan, bu sütunlar kendisine açıktır.