Ülkemizin ana gündem maddelerinin başında istihdam geliyor. Aslında farklı bir paradoksu içinde barındırıyor bu konu…

Kimileri yana yakıla iş, kimileri de yana yakıla işçi arıyor. Doğru noktada doğru kişileri ve meslekleri buluşturunca işsizlik dediğimiz sorun da tam anlamıyla ortadan kalkıyor.

Bursa bir ticaret merkezi. Çok sayıda bu işin erbabı var. Ayrıca siyasetin de kalbi bu şehir ve elbette siyasetin de erbapları bu şehir için canla başla çalışıyor. Bu isimlerin başında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş geliyor. Bursa öncesinde İnegöl’de başladığı maceraya ilk günkü heyecanla devam ediyor Alinur Aktaş… Halkın arasında, işçinin ve işverenin yanında önemli görevler ifa ediyor. Dinliyor ve hatta da çözüm bulmak için gece gündüz çalışıyor.

Alinur Aktaş, Bursa’nın kıymetini en iyi bilenler arasında yer alıyor. Çünkü Bursa demek Türkiye demek… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da en çok kıymet verdiği iller arasında Bursa gelince Aktaş ve teknokratları ayrı bir mücadele ve kararlılıkla çalışıyor. İşsizlik noktasında çözüm mercilerinden birisi de Bursa Büyükşehir Belediyesi oluyor, nasıl mı?

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması 16-17 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, bu yıl da iş arayanlarla işverenlerini bir araya getirecek.

Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olan etkinlik 274 firma, binlerce katılımcı ile sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını firmalarla buluşturacak. Ahmet Şerif İzgören’in 16 Şubat 2024 Cuma günü 15.00’da konuşmacı olacağı fuarda, 17 Şubat Cumartesi günü de pek çok seminer gerçekleştirilecek. Bizzat yerinde takip ettiği lansman toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  işsizliğin sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu belirterek, istihdama katkı sunmayı amaçladıklarının altını çizdi.

Bu yılki buluşmaya özel gereksinimli bireyler de dahil oldu. Katılımcıların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak seminerler düzenlenecek. Bu seminerler sonrasında sertifika verilecek. 

Yeni dönemde BURSKOOP marifetiyle üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine verdikleri bursların kapsamını, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Lisesi’ni de içine alacak şekilde genişleteceklerini hatırlatan Başkan Aktaş, ancak bu liselerle ilgili bursların öğrencilerin başarı durumlarına göre Milli Eğitimle iş birliği içinde verileceğini kaydetti. Başkan Aktaş, aynı zamanda yeni dönemde BİKO marifetiyle iş garantili staj imkanlarının da devreye alınacağını müjdeledi.

Başkan Aktaş, sanayicinin çocukları işyerinde ise doğru yolda değilse kayıptadır diye altını çizdi.

Hep söyler ve yazarım…

Herkes üniversite mezunu olmak zorunda değil, ancak herkes bir meslek sahibi olmak zorundadır…

Her üniversite mezunu iş aramak zorunda da değil öncelikle iş kurmayı düşünmeli ve birçok insanı yanında istihdam etmelidir.

Üniversiteden mezun olan gençlerimizi çalışmaya, sorumluluk almaya ve üretim için hazır hale getirmeliyiz…

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.v.) şöyle buyurmuşlar: "Rızkın onda dokuzu ticarettedir."

İşsizlik bütün kötülüklerin babasıdır...

İşsizlik çok zordur. İşsiz birine iş bulmaya vesile olmak hayırların en güzeli ve özelidir.

Allah (c.c.) hiç kimseyi işsiz bırakmasın, namerde muhtaç etmesin...

Büyük işler, büyük vizyon ve isimlerle gelişir. Bursa Büyükşehir Belediyesi yine büyük iş çıkarıyor.