Festival, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Tiyatrosu’nda Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu yapımı olan “OTHELLO MAKEDONYA” oyunuyla başlayacak. Hotel Gold Majesty’de düzenlenen organizasyonun tanıtım toplantısında konuşan Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü – Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan, “Sözlerime bu özel festivalin fikir babası ve ilk uygulayıcısı olan Sayın Genel Müdürümüz Mustafa Kurt’un sevgi ve selamlarıyla başlıyorum. 2013 yılında, sanat yönetmeni ve müdür olarak görev yaptığım dönemde başlayan festivalin, bu kadar kısa sürede Türkiye’nin en prestijli buluşmalarından birine dönüşmesi şahsım ve Ahmet Vefik Paşa ailesi adına gurur verici. O gün yani 2013 yılının 8 Mart gecesi, açılış töreninde ‘dünya döndükçe sürmesini’ dilediğim bu festivalin Bursa’da yapılması tesadüf YA DA SIRADAN BİR TERCİH DEĞİL. Balkanlar Türkiye’nin geçmişi, Bursa ise Balkanların geleceği. İki coğrafi bölge olmaktan çok daha fazlası Bursa ve Balkanlar, et ve tırnak, kalbin iki yarısı. Ve ikisini birbirne bağlayacak en sağlam, en güçlü köprülerden biri de tiyatro” dedi.

SANAT ŞEHRİ BURSA

Festival kapsamında yine dolu bir program hazırladıklarını belirten Bayraktutan, “Bu yılda festival, şehrimizi 18 gün boyunca koskoca bir oyun sahnesine çevirecek kuşkusuz. Ve sayısız unvana sahip Bursa’mızın apoletleri arasına bir de sanat şehrini eklemesinde bu festivalin bir nebze katkısı olursa ne mutlu bizlere…” diye konuştu.

FESTİVAL “BİZİM ŞEHRİMİZ”  OYUNU İLE SON BULACAK

Bayraktutan, sözlerine şöyle devam etti: “Festival, 8 Mart 20:00’da ‘Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu’nun Shakespeare’in Otello’su ile açılacak ve daha sonra Bulgaristan: Öpücük, Kosova: Kosovatrans, Romanya: Benim, Annabel! Van-İzmir Devlet Tiyatrosu: Elveda Saraybosna, Sırbistan: Maestro, Makedonya: Sarı Köpek, Bosna-Hersek: Damarlarımızdaki Un, Yunanistan: Koltuk Değnekleri, Arnavutluk: Tartuffe, Romanya: Bizim Şehrimiz ile son bulacak”.   

KÜÇÜKLER BU SENE DE UNUTULMADI

Küçük seyircileri de unutmadıklarını ve Oda Tiyatrosu’nda çocuk oyunları olacağını belirten Bayraktutan “Bulgaristan, “Bravo Franklin” ve “Ormandaki Eğlence oyunları” ile Bursa Gölge Tiyatrosu da, “Sihirli Ağaç” ile çocukların karşısına çıkacak. Her oyun iki akşam üst üste sahnelenecek ve yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirileri sahnenin üstünde ve iki yanındaki ekranlara yansıyacak” dedi.

Festivalin önemli bir parçasını da atölye çalışmalarının oluşturduğunu aktaran Bayraktutan, bu kapsamda 3 de atölye çalışması yapılacağını sözlerine ekledi.

Sevinç ÇELEBİ

Bu ihale olmamalıdır

Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa halkının yardımsever duygularının istismar edildiği, toplanan giysilerin ticari amaçlı olarak kullanıldığı kullanılmış giysiyi ihalesini iptal etmelidir. Zira halkımız kutulara attığı giysileri Osmangazi Belediye Başkanlığına verdiğini zannetmekte. Oysa toplanan giysilerin çok büyük bir bölümü ticari amaçla ihraç edilmektedir.

HALKIMIZI UYARMAYA ÇALIŞIYORUZ

Uzun bir süredir bu dikkat çeken gelişmeyi Bursa gündeminde tutup halkımızı uyarmaya çalışıyoruz. Osmangazi Belediye Başkanlığı bu gerçeği çok açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşmalıdır. Tekrar ifade ediyoruz. Yazıktır, günahtır ve vebal vardır.

İHALEDEN VAZGEÇİLMELİ

06 Mart 2018 tarihinde yapılacak ihaleden vazgeçilmeli, Başkanlık Makamı kendi imkanları ile toplama ve dağıtım işlemini yapmalıdır.

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Cemil AYDIN  

 Emek Mahallesi TIR Parkı’na dönmüş durumda

28 Şubat (Çarşamba) saat henüz 17:00. Ancak bu saatte bile Emek Mahallesi TIR parkına dönüşmüş durumda! Ve bu durum kuşkusuz, ilerleyen saatlerde daha da kötü oluyor.

Böylece, TIR Parklarına ücret ödemek istemeyen nakliyeciler, zaten içinden çıkılmaz hale gelen trafiği hepten berbat hale getiriyorlar.

İlginç olan şu ki; Tüm bunları gören zabıta sessiz kalıyor ve bunlara müdahale etmiyor…

Halbuki “Adam dorseyi bırakıp gitmiş…” o kadar  pervasızca!.. Ve bu bedava park durumu uzun zamandır bu şekilde!

Bursa’da ana cadde ve AVM önlerinde göz açtırmayan  polis ve zabıta, neden şehrin geri kalanına müdahale etmiyor. Lütfen Emek taraflarına da gelsinler ve kim kime kim duma, keşmekeşi görsünler….

Gerekli müdahalenin yapılması ricamla.

S.T.

 ‘BABA’ devri bitiyor sanırım…


Belki de bir çok kişi, alıştığımız ve Bursa’nın tabiri ile ‘baba’ dediğimiz kavşakların kaldırılıyor olduğunu fark etmiştir. Aslında bu çalışma muhtemelen trafiği bir nebze de olsun rahatlatmaya yönelik bir çalışma. Buraya kadar her şey güzel. Ancak; Bursalıların alıştığı kavşaklarda sarı yandıktan sonra devam etmesi ve karşı tarafın da lamba yanması itibariyle harekete geçmesi tamamen bir faciaya neden olabilir… Yapacağınız en ufak ‘bir erken’ veya ‘bir an önce’ geçme tehlikesi büyük kazalara sebebiyet olabilir.

TÜRKİYE’YE UYMAZ BU SİSTEM

Örneğin Şevket Yılmaz, Otosansit, Orhaneli ve FSM Caddesi üzerinde bulunan kavşaklar... Kısacası; ‘Baba’lar kaldırılırken bahsettiğim tehlikelerin oluşmaması için önlemler alındı mı. Alındıysa da ne tür önlemler alındı?.. Çünkü bana göre, Türkiye’ye uymaz bu sistem… Daha dün önce FSM Caddesinde, sonra da Otosansit Kavşağında gördüm benzeri tehlikeli durumu... Benden söylemesi.

Saygılarımla

Sadettin ARAÇ