Kendini ‘Bursalı’ olarak addeden ve spordan yolu geçen herkesin çok fazla anısı vardır Altıparmak’ta… Orası şehrin spor başkenti kentin en önemli sosyo-kültürel alanlarından birisiydi. Siyasilerin miting alanı, hemşehri derneklerinin buluşma noktası, halkoyunları yarışmalarının merkeziydi…A

Atatürk Stadyumu ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğüm ve hatta havuzuyla birlikte net bir spor vadisiydi. Tamamlayıcı güçtü, tıpkı stadyum gibi zaferlerin ve başarıların mabediydi. TOFAŞ’ın Avrupa rüyası maçları, Oyak Renault’un keyifli karşılaşmaları, Sönmez Filament gibi sayısız takımlara her branştan kapılarını açarak spor şehri oldu Bursa.

1972 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete açılmıştı Atatürk Spor Salonu ve rakipler için tıpkı Atatürk Stadyumu gibi korkulu rüya, Bursa için de mihenk taşıydı. Büyükşehir Belediyesi de Alinur Aktaş başkanlığında bu tarihi yeniden canlandırmak için kolları sıvamıştı. Şehrin gözbebeği, kentin merkezi alanında yine yeniden heyecanlara sahne olacaktı. Yeni hikayeler yine burada yazılmaya başlanacaktı.

O adım önceki gün atıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla ilk harç döküldü Atatürk Spor Salonu’nda…  Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Mimarlar Odası tarafından ulusal mimari proje yarışması düzenlenmiş, jüri üyeleri tarafından spor salonuyla ilgili en uygun proje belirlenmişti.

Yeni yapılacak olan salonda, Basketbol Süper Lig maçlarının oynanabileceği FIBA onaylı 3 bin 100 kişi kapasiteli basketbol sahası, soyunma odaları, fitness salonu, branş spor salonları gibi alanlar ve kapalı otopark yer alacak. Süper Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleriyle yapılan salon, yeni modern mimarisiyle önemli bir cazibe merkezi olacak.

Efeler Ligi’nde Bursa Büyükşehir Belediyespor, Hentbol Süper Lig’de de Poyrazın Kızları’na da ev sahipliği yapacak yeni bir mabet oluşacak. Doğuda Naim Süleymanoğlu Spor Salonu, batıda Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ile birlikte Bursa’nın sporda marka değeri olmaması için hiçbir gerekçe yok.

Bir de Bursaspor’umuz bu şenliğe katıldı mı, değmeyin keyfimize!

Spor için neler mi yapıldı bir kısmını hatırlatalım…

- Mustafakemalpaşa gençlik merkezi sosyal yaşam ve spor tesisleri

- Vakıf Bera spor tesisleri

- Cerrah Mahallesi spor tesisi 

- Akçalar futbol sahası - Okçuluk salonu

- Emek Hatice Kübra İlgün gençlik ve spor tesisi

- Panayır Mahallesi spor tesisleri

- Yenibağlar gençlik ve spor merkezi

- Millet Mahallesi gençlik ve spor merkezi

- İnegölspor tesisleri

- Orhaneli gençlik kampı

- Uludağ Üniversitesi gençlik ve spor merkezi

- Akçalar Mahallesi futbol sahası

Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında 177 amatör futbol kulübüne toplam 1 milyon 100 bin TL

2018-2019 ve 2019-2020 futbol sezonları için 240 amatör spor kulübünün liglere katılım ücreti olarak 298 bin TL, 2021-2022 futbol sezonları için 2,5 milyon TL

2023 yılında ise 520 spor kulübüne toplam 4,5 milyon TL

2024 yılında ise 533 amatör spor kulübüne toplam 8 milyon TL nakdi yardım yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi spor için yaptıkları ortada.

Yapılanlar yapılacakların net teminatıdır.

Başkan Aktaş ‘Bursa için canla başla’ dedi ve 436 projenin yüzde 85’i tamamladı. Yüzde 13’ü devam ediyor, yüzde 2’lik kısmı planlı şekilde ilerliyor. Ve en önemlisi 173 yeni proje Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

Dile kolay 19 yıl 11 ay 17 gün belediye başkanlığı tecrübesi…

Bursa’nın değerini her alanda olduğu gibi sporda da katlamak istiyor Alinur Aktaş…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Türk gençliği sağlıklı yetişip spor yaparsa, ulusumuzun geleceği güvence altındadır.”