Üretim ve ihracat üssü Bursa'nın fuarcılık performansını değerlendirmek üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile stratejik ortağı TÜYAP Fuarcılık A.Ş.’nin düzenlediği basın toplantısına biz de ‘agazete’ ailesi olarak katıldık.

Bursa’da fuarcılığı, Reşat Oyal Kültürparkı içinde yapılan fuar ve etkinliklerle tanıdık.

O günün şartlarında da ilgi gayet iyi idi…

Daha sonra BTSO ile TÜYAP işbirliğiyle daha profesyonel ve ulusal, sonrasında ise 'daha daha' uluslararası fuarlara geçildi.

İş dünyası için olmazsa olmazlardan biri de fuardır.

Fuarların önemi ve gerekliliği iş tartışılmaz.

Bursa’da TÜYAP, Merinos AKKM ve ilçelerdeki fuar merkezleri ile epey mesafe kat ettik.

Ancak ihracatta 2. sırada olan ilimiz daha büyük hamleler yaparak Bursa’ya yakışır ve dünya ile daha rahat rekabet eder hale gelmeliyiz.

Bugünlere gelmemizde emeği olan insanların gayreti asla küçümsenemez. Ancak Bursa’ya yakışan bu değil, hadi biraz düzeltelim, bu kadarı yetmez.

Yurtdışında gördüklerimizle bizimkiler arasında uçurum var.

Türkiye ekonomisinin üretim ve ihracatçı kenti Bursa’da, 2017 yılında, TÜYAP’ta 13 fuar yapılmış.

2018 yılında 15 fuar olacak.

Elbette az bir sayı değil.

Ama Bursa için çok az. Elbette her zaman sayılar değil, hem nitelik hem de nicelik olacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, 2017 yılını Bursa iş dünyası olarak önemli başarılarla tamamladıklarını belirterek,

“2018'de yeni rekorlar kıracağız. Üretimde, istihdamda ve ihracatta yakalamış olduğumuz yüksek performans, bu başarılarımızı daha da anlamlı hale getirdi. Yıl boyunca 13 fuar organizasyonu düzenledik. Bu fuarlara 1.800 firma katılım sağladı. Fuarlarımızı ziyaret edenlerin sayısı da 722 bin civarında oldu. 13 fuar programında TÜYAP ile birlikte yaklaşık 5.000 yabancı iş insanını Bursa’da ağırladık" derken, geri dönüşlerin muhteşemliğini getirdi.

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise 2017 yılında yapılan fuarları 94 ülkeden 722.484 kişinin ziyaret ettiğini belirterek,

“Sektördeki 16 yıllık deneyimi ile başarılı bir yılı geride bırakan TÜYAP, BTSO ile birlikte 2017 yılında düzenlediği 13 ayrı fuar organizasyonunda 25 ülkeden 1.804 firma katılımcı olarak yer aldı. Fuarlar kapsamında Türkiye dahil 94 ülkeden ve yurt genelinde 80 ilden 722.484 ziyaretçiyi ağırlayarak hem Bursa hem de bölge ekonomisine katkı sağladık” dedi.

Bursa'nın iki kuruluşunun ortak çalışmasının faydaları ortada. Kesinlikle ortak akılla Bursa’ya yakışır, var olandan daha geniş ve donanımlı bir fuar alanı için bir araya gelmeli ve gereken yapılmalı.

Siz siz olun, ister ziyaretçi ister katılımcı ama asla fuarsız kalmayın…

Yeni gelişmeleri takip etmeyi, rakiplerinizi tanımayı, satışınızı artırmayı, mevcut müşterinizi korumayı, daha kârlı satış yapmayı ve yeni pazarlara girmeyi istiyorsanız, bir kez daha tekrarlayalım, fuarlar önemli vesilelerdir…