Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 249. günü; yani 8 ay 4 gün...

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptı Bursa. Osmanlı’nın payitahtı oldu yıllarca.

600 yıllık imparatorluğun kurucusu ile oğlunun da aralarında olduğu 6 padişahın türbesini içinde barından, Muhteşem Süleyman unvanlı Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Mustafa’nın külliyesine kucak açan… Bir zamanlar sudan ibaret olan şehir Bursa… Tarih ve kültür kokan kent.

Farklı siyasi partilerin kalesi durumunda yer aldı her zaman Bursa.

Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Demokratik Sol Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi…

18 Haziran 1987 tarihinden itibaren Büyükşehir olan Bursa, birçok başkanın farklı vizyonuyla idare edildi.

Ne tesadüf ki Bursa, Büyükşehir olurken, mevcut başkanımız Alinur Aktaş da İnegöl İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu...

İşte o Alinur Aktaş görevdeki 1000 yazıyla bin günü anlatmak için Bursalı gazetecilerle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi…

Durumu yerinde dinlemek için Yıldırım Bayezit Salonu’nda yerimizi aldık…

Dersine iyi çalıştığı belli olan Başkan Alinur Aktaş, yaklaşık 40 dakika boyunca ulaşımdan altyapıya, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda yaptıkları çalışmaları anlattı.

Toplantıda, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi kurmayları da yer aldı.

Vefatının 11’inci yılında, aynı zamanda, benim de mezun olduğum lisede meslek derslerine giren öğretmeni ve Bursa Büyükşehir Belediye eski başkanı Hikmet Şahin’i de rahmetle andı Alinur Aktaş…

Bursa’nın geçmişten elde ettiği ilhamla geleceğe ışık tuttuğunu aktaran Aktaş, kentin sanayiden tarıma, spordan turizme kadar çok geniş bir yelpazede lokomotif şehir olma özelliği ile Türkiye’nin kalkınmasına güç verdiğinin altını çizdi.

Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü: “1000 gün önce Bursa'ya, Bursalılara hizmet etmek üzere ‘canla başla’ diyerek yola çıktık. Ağır bir sorumluluk aldığımızın bilinciyle çıktığımız bu yolda Bursa'nın geleneksel dokusunu bozmadan, onu içinde yaşayanların huzur bulduğu bir şehir olarak geleceğe taşımak için bütün gayretimizi ortaya koyacağımızın sözünü verdik. 1000 gün yerel yönetimler tarihinde kısa bir zaman gibi görünebilir ancak biz bu 1000 güne çok şeyler sığdırdık. Bu süreçte Bursa Ankara arasında adeta mekik dokuduk. Hanlar Bölgesi gibi Bursalıların uzun yıllardır konuştuğu bir proje bu görüşmeler sayede hayata geçti. Ulaşım yatırımlarına büyük önem verdik. Bugüne kadar 450 kilometre asfalt, 951 kilometre sathi kaplama, 13 tane köprü yapımını gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ulaşımda da birçok önemli projeye imza attık. Gerçek anlamlı kentsel dönüşüm de şehirde start aldı.”

Yeşil Bursa’nın adına layık olarak 1,5 milyon metrekare nitelikli yeşil alan hedefine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Alinur Aktaş, Bursa’nın turizm pastasından hak ettiği payı alması için rotaya turizme çevirdiklerini ve pandemiye rağmen hedeften şaşmadıklarını açıkladı.

Konuşmasının finalinde Bursalılara vaatler müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “1000 günde Bursa'mız için pek çok önemli hizmete imza attık. Bundan sonra da yine aşkla Bursa için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bugünleri bitirdiğini açıklayan Alinur Aktaş, geleceğe yelken açtığını gösterdi.

Bursalılar gelecek günlerin dünden farkına şahit olmak için sabırsızlanıyor.

Marka kent Bursa’nın büyümesini hep birlikte gözlemleyeceğiz...