Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 263. günü; yani 8 ay 18 gün.

Kadınlar çiçektir, su ister…”

Bazı reklamlarda ve kamu spotlarında bu slogan meşhurdu bir dönem.

Kimileri bu pembe tabloyu izlerken, kimileri de kapkara bir dünyaya şahit oluyordu…

Münevver Karabulut’u hatırlıyorsak;

Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmişti…

Bulunması da olaydı, bulunduktan sonrası da.

Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştı.

Amerikalıların ‘Truman Show’u varsa, bizim de Reality Show’umuz vardı…

Arka arkaya genç kızlar, kadınlar ölüyor.

Bizler beyaz cam arkasından ‘vah vah, yine mi’ diyorduk…

Tıpkı koronavirüs gibi, ‘bize bir şey olmaz’ diyenlere inat.

Hemen dibindekiler koca, eski eş, erkek arkadaş kurbanı oluyordu…

Sadece onlar değil, bizler de ölüyorduk…

Ancak bizlerin ölümü yeni bir ölüm haberine kadar sürüyordu.

Geride yüreği yaralı, kalan ömrünün hemen bitmesi için dua eden anneler kalıyordu…

Bize bu satırları yeniden yazdıran 25 Kasım’ı yaşadık…

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ydü.

Birçok parti, sivil toplum kuruluşu mesajlar yayımladı, açıklamalar yaptı.

Geleceği merakla beklenen Gelecek Partisi’ne düştü yolumuz

İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, ilçe başkanları ve yöneticilerinin hazır bulunduğu Gelecek Partisi’nin 81 ilde ortak açıklamasının duyurulacağı toplantı salonuna geçtik.

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, parti olarak kadına şiddete karşı anlamlı bir kampanya başlattıklarını ifade ederken, kadınların ne istediğine dikkat çektiklerini açıkladı.

Her gün kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanlarımızı kanatan olaylarla karşı karşıya olduğumuzu vurgulayan Yıldız, “Ülkece COVID-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimiz bugünlerde, kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele ediyor. 2020 yılı sona ermeden cinayete kurban verdiğimiz kadın sayısı 391’e ulaştı. Gelecek Partisi olarak, bu konuda toplumu bilinçlendirmek, yasal düzenlemeleri hızla harekete geçirmedikçe kadınların özgürlükleri, yaşam hakkı elinden alınmaya devam edeceğine inanıyoruz. Bu inançla Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve ilimizde kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükümetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazırız” diye konuştu.

Gelecek Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya da dikkat çeken istatistikleri paylaştı. Türkiye’nin çocuk istismarında 3, kadın cinayetlerinde ise ‘kadın cinayetlerini durdurma platformu’ verilerine göre 6’ıncı sırada bulunduğunu hatırlattı. Son günlerde Bursa’da da Nazar Kırkgöz, Elif Aydın ve Songül Yalçın’ın vahşice katledildiğini vurgulayan Çetinkaya, “Aynı zamanda kadına yönelik şiddetle mücadele genelgesine göre nüfusu 100 binden fazla olan belediyelerin konuk evi açma zorunluluğu olmasına rağmen, yalnızca Büyükşehir Belediyesi’nin kadın konuk evi var. Nüfusu yüz bin üzerinde olan Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Gemlik ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde kadın konukevi bulunmuyor” açıklamasında bulundu.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığını yürüttüğü Gelecek Partisi, kadınlara huzurlu, sağlıklı ve emin bir ‘gelecek’ vaat ediyor.

Başta Bursa olmak üzere karşılığını ülke genelinde ne denli alacaklar, izleyip göreceğiz...