17-21 Eylül 2017 tarihlerinde Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan TEXWORLD Fuarı'na biz de agazete olarak davet edildik. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Küresel Fuar Acentesi ve UR-Ge projesi kapsamındaki program, tekstil sektöründe faaliyet gösteren katılımcıları bir araya getirecek bir platform misyon görevi üstlenmiş durumda. Heyette 45 kişi yer alıyor.

Siz bu satırları okurken, büyük ihtimalle bizler sizlerin adına  TEXWORLD 2017 Fuarı'na doğru yola çıkmış olacağız. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarımız ile birlikte sektörle ilgili yeni gelişmeleri görmek, karşılıklı alışveriş yapmak üzere programı takip edeceğiz. BTSO’nun öncülüğünde ülkemiz ve Bursa adına ikili iş görüşmeleri yapılacak.

İş hacminin büyümesinde fuarların büyük katkısı vardır.

Hem fuar ziyareti hem de ikili iş görüşmeleri yapılacak.

Biliyoruz ki Bursa’nın kapasitesi, imkânları ve ihracatı artırmak birçok ilimize göre daha şanslı.

Bunun önünü daha da açmak gerek.

Yurtdışında tekstil sektörü ile ilgili dünyanın hangi noktada olduğunu ve Türkiye’deki üreticilerin ve rakiplerinin son durumlarını yerinde inceleyip göreceğiz... 

Modanın yaşanan sıkı rekabette hangi noktalara geldiğini tüm detaylarıyla sizlere aktaracağız...

Daha çok ihracat, küresel rekabette bir adım daha öne çıkmak için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ülke ve kent ekonomisine dinamizm kazandırmak adına önemli projeleri hayata geçiriyor, bunlardan biri de yurt dışı küresel fuar acentesi projesi...

İnanıyorum, diliyor ve istiyorum ki Bursa’da; uluslararası alanda birçok marka çıkaracak tekstil üreticisi vardır.

Bursa tekstil üretiminde büyük bir birikim ve tecrübeye sahip…

BTSO ve KOSGEB'in fuarlara verdiği desteklerle siz de bu özel buluşmalarda yerinizi almayı ihmal etmeyin. Verilen desteklerden yararlanmak gerekir.

BURSA VE FRANSA BAĞLARI

  • Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin kayıtlarına göre, Bursa’dan Fransa’ya ihracat yapan 648 firma bulunmakta.
  • Bursa’da Fransa sermayeli 57 firma faaliyet göstermekte.
  • Bursa ve Fransa arasında gerçekleşen ticarete baktığımızda, 2017’nin ilk sekiz ayında ihracatımız 1 milyon dolar rakamına yaklaşmış.
  • Türkiye’nin 2016 yılı itibariyle Fransa’ya ihracatı yaklaşık 6 milyar dolardır. İthalatımız ise 7,5 milyar dolar civarındadır.


Evet, sevgili okurlarımız… 5 günlük iş gezimizde tekstil dünyasındaki yenilikleri ve gelecekte sektörün nereye doğru ilerlediğini göreceğiz. Verimli seyahat olacağını düşünüyorum. Seyahatte sıhhat ve rızık vardır. Her fuar insanlara yeni ufuklar ve pazarlar açar.

Türkiye olarak her ülkede her sektörde var olmalıyız. Bunun yolu da fuarlar, ziyaretler, tanıtımlar ve gezilerden geçiyor. Bazı pazarlara girmek zordur ama imkânsız değildir… 

İzlenimlerimizi ve tekstil sektöründeki gelişmeleri sizlerle paylaşmak dileklerimle…

Hoşça ve sevgiyle kalın.