Oyuncularımızın verimlilik  kalitesi yerlerde geziyor... Aldığı pası kontrol edemeyen, ıska geçen, topa aşık olup vermek istemeyen, orta kesmede başarısız çok oyuncumuz epeyce var. Üzerlerinde baskı mı var bilemem. Hepsinin hata yapmada maşallahı var!. Her pozisyonda ya takım arkadaşlarına ya da hakeme birşeyler anlatan oyuncu sayımız da az değil. Boluspor maçında Özer yok ama onun bu görevini alacak birileri çıkar!!!!

Bursaspor da ısrarla pas oyununda ısrar var. Hoca  şimdiye kadar gördük bunda belli ki ısrarcı. Ancak pas oyununda topu 3. bölgeye götürmek için  en az 2 tane pivot dediğimiz oyuncumuz  olmalı. Bu oyuncularımız top kaybetmeyen, hızlı oyuncular olmalı. Aykut, Emirhan, Recep, kendilerini biraz daha geliştirmeleri lazım. Bu görevi layıkıyla henüz yapamıyorlar.  Bu oyuncularımız sağa, sola, öne, arkaya kısaca sahanın her yerine top aktarmaları lazım. Forvetteki Kubilay, Seleznov, bu oyun anlayışı için topu yere indirip orta alana alternatifler üretebilmeliler. Kubilay ve Seleznov şimdiye kadar kaç kere topu indirip boşa çıktılar?

Oyuna tempoyu yükseltmeden, kapanan rakibleri özellikle bu ligde açmak zordur. Bu ligin adı birinci lig. Sertlik var, hırs var bam güm var, sahaların kalitesizliği var. Kısaca var oğlu var!. Hepsinin üstesinden gelmak lazım. Hızlı pas yapacaksın, iyi orta yapan  oyuncun olacak ya da ceza alanı içinde topla buluşacak çok iyi dar alan driplingçilerin olacak. Realite ise Bursaspor’da dar alan da adam geçecek oyuncumuz yok gibi.  

Yalçın hoca elindeki oyuncu kadrosunu en  verimli şekilde  yararlanmak için onları başarılı olduğu bölgelerde oynatmalı.  Yani biraz da elindeki kadroya göre  taktik belirlemeli diye düşünüyorum. Bu maça kadar  oyun sistemini uygulamada gençler ilk üç maçta çok iyi uyguladılar ve başarılı oldular. Tecrübeli oyuncular ile bu sistemin tam yüzde yüz yürümeyeceği belli. Biraz daha esnetilmiş oyun düzeni hem Yalçın hocayı hemde Bursaspor’u süper lige çıkartır. Bu barış sağlanacaksa  sistem ve  kadro  arasında sağlanmalı.

Kısaca  Bursaspor  1-0 la da olsa üç puan almalı. İyi futbol falan değil puan alan bir takım olmalıyız. Geçmiş yıllarda süper lige çıkan takımlara baktığımızda sonuç odaklı takımlar olduğunu görebilmek için kahin olmaya gerek yok. 
Ayrıca rakiplerimiz  bize karşı hep üst düzeyde mücadele edecekler. Tekmeler,  profesyonellik denilen sahaya yatıp zaman çalmalar yetmiyormuş gibi  sahaların ve de  hakemlerin kalitesini de  eklersek, biz hep güçlü olmalıyız. 
Yalçın hoca eleştirilere kulak vermeli. Sana desteğin devam etmesi için senin maç kazanıyor olman gerekiyor. 
Boluspor maçında alınacak üç puan bizi tekrar kendimize getirir. 
Başarılar Bursasporum