Ulaş Girgin

Dengeli beslenme ve sporun sağlıkyaşamın olmazsa olmazı olduğu birçok insan tarafından bilinen bir gerçek. Fakat iş hayatının yoğunluğu, yorgunluk, şehir yaşamının karmaşıklığı ve zaman yetersizliği gibi sebepler ile insanlar egzersizi hayatlarının parçası haline getiremiyor. Buna karşın zorlu yaşam koşullarında bile günde sadece yarım saat ayırılarak yapılan düzenli yürüyüşler ile hem beden hem de ruh sağlığı daha kaliteli hale getirilebilir.

Olumlu bir ruh hali kazandırır

Yürüyüş yapmanın ruh sağlığına iyi geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmış bir gerçek. Her gün yapılan yarım saatlik yürüyüşler endorfin adı verilen mutluluk hormonlarının salınımını artırarak stresi azaltacak ve kişinin ruh halini olumlu yönde etkileyecektir.

Kalp sağlığını ve bağışıklığı destekler

Yürüyüş yapmak kalp atış hızını artırarak kan basıncını düzenler ve kalp kaslarının güçlenmesine katkıda bulunur. Böylece yürüyüş yapan kişinin kalp hastalığı riski azalmış olur. Ayrıca düzenli yürüyüş yapan kişinin bağışıklık sistemi desteklenecek, kişinin hastalıklara karşı direnci artacaktır.

Kilo kontrolü sağlar

Sağlıklı ve dengeli beslenip her gün düzenli olarak yarım saat yürüyüş yapan kişinin kısa bir süre sonra yağ oranında ciddi bir azalma görülecektir. Düzenli yürüyüşü yaşam rutininize ekleyerek kilo verebilir ve kilonuzu koruyabilirsiniz.

Kemik ve kas sağlığını güçlendirir

Düzenli yürüyüş, bacak kaslarını ciddi oranda güçlendirmektedir. Her gün yapılan yarım saatlik yürüyüş bağ dokunuzu sıkılaştırıp varis oluşum riskini azaltacaktır. Ayrıca düzenli yürüyüş yapıldığında osteoporoz gibi kemik hastalıkları riski de azalmaktadır.

Yaratıcılığı geliştirir ve farklı bakış açıları kazandırır

Her gün yapılan yarım saatli tek başına yürüyüşler kişi üzerinde meditasyon etkisi yaratacaktır. Bu yürüyüşler düşünmeye ve yeni fikirler bulmaya yardımcı olurken kişilerin olaylara olan bakış açılarını da genişletmektedir. Birçok bilim insanı ve filozof zihinlerini toparlamak ve yeni fikirler bulmak adına yürüyüş yapma yoluna başvurmuştur.

Antidepresan bitkilerine dikkat Antidepresan bitkilerine dikkat

yuruyusun-faydalari-1

Yürüyüş yapmanın sağladığı bu faydalar düzenli ve doğru şekilde hayata entegre edildiğinde elde edilecektir. Düzenli olarak bu basit ama etkili fiziksel aktiviteyi hayatınıza dahil ederek daha kaliteli, sağlıklı ve aktif bir yaşam sürebilirsiniz.

Editör: Ulas Girgin