Ülkemizde ‘İş Güvenliği’ alanında ilk kurulan derneklerden olanTİGİAD’da(Türkiye İş Güvenliği İş Adamları Derneği) bugünlerde ülkemiz adına önemli gelişmeler yaşanmakta.İş Güvenlik sektörüne yön veren birçok kuruluşun yer aldığı TİGİAD aynı zamanda Çalışma Başkanlığı ve TSE’nin teknik komitesinde yer almaktadır. TİGİAD Avrupa Birliği İş Güvenliği Federasyonu ESF’ye6 yıl verdiği önemli mücadele sonrasında bu yıl daimi üye olarak kabul edildi. Bu yıl ülkemizi temsilen Dernek Başkanı Fatih FurtunBrükselde ilk resmi oyunuda kullanmış oldu. TİGİAD Başkanı Furtun yaptığı açıklamada TİGİAD’ınESF’de  yer alması sektörün en büyük temsilcilerinin yer aldığı Avrupa ligine yükseldiğimizin göstergesi olduğunu belirtti.Avrupa Güvenlik Federasyonu (ESF) ile sektörümüz açısından önemli bir kazanım elde edildiğini de vurgulayan Furtun,“6 yıllık gözlemci üyeliğimizin ilk tohumlarını atan geçmiş dönem başkanlarımızıda kutluyoruz” dedi. ESF, Türkiye İş Güvenliği açısından son derece önemli olan bu gelişmenin ilk olumlu adımı ise TİGİAD Olağan Kongresi’ne ESF Genel Sekreteri HenkVanhoutte’nin katılımı oldu. ESF Genel Sekreteri Vanhoutte kongrede yaptığı açıklamada ESF olarakTİGİAD’aher türlü desteği vereceklerini özellikle İş güvenliği alanında yeni program ve teşviklere Türkiye’yi de katacaklarını vurguladı.

Avrupa Güvenlik Federasyonu, Avrupa'daki Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) üreticilerin, ithalatçıların ve distribütörlerin oluşturduğu ulusal derneklerin/federasyonların birleşmesinden oluşan, kar amacı gütmeyen ve herhangi bir kurum/kuruluş tarafından sübvanse edilmeyen bir sivil toplum örgütüdür. Avrupa makamları ve paydaşları tarafından bilinen ve tanınan ESF kendi alanındaki tüm gelişmelerde üyeleri adına gerekli girişimleri yapmakta böylece 511 milyon AB vatandaşının kendisini sağlık veya güvenlik risklerine karşı Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) kullanarak korumasından önemli bir rol üstlenmektedir.

TİGİAD, Çalışma Bakanlığının yürüttüğü  Kişisel Koruyucu Donanım(KKD) Teknik Komitesinde Kişisel Koruyucuların satış yetkisi,eğitimler,sertifikalar vb. bir çok alanda katkı sunmakta olup bu alanda ülkemizi uluslararası bir çok fuar ve etkinlikte temsil etmektedir. Teşekkürler TİGİAD…