Ankara, İzmir ve Bursa gibi birçok ilde kongrelerini tamamlayan CHP il örgütleri çıkan sonuçlara göre 3-4 Şubat’ta gerçekleşecek kurultaya yön verecektir.

Birçok ilde her ne kadar Genel Başkan Kılıçdaroğlu, belediye başkanları, milletvekilleri sakın müdahil olmayın dese de başta İzmir olmak üzere bütün kentlerde açık ve direk müdahale gerçekleşmiştir.

Kılıçdaroğlu, ile tek adaylı bir kongrede bütün bu kavga, gürültü, CHP’nin en önemli diye bilinen aslında son zamanlarda sadece onay makamı gibi işleyen parti meclisidir.

CHP Bursa İl Kongresi sonuçlarına baktığımızda Hüseyin Akkuş ve İsmet Karaca il kongre delegelerinin hemen hemen yarısı kadar oy alarak çok az bir farkla Hüseyin Akkuş seçimi kazanmıştır.

Hüseyin Akkuş’un yönetim listesindeki Nilüfer üyesi ağırlığı seçilen kurultay delegesi listesinde değişmiş, 6 farklı yapının bir araya gelerek parti meclisi için yaptıkları yatırımı ortaya koymuştur.

Muhtemel 6 yeni parti meclis üyesi adayı ile temsil edilecek Bursa için iyi bir haber diyebiliriz.

Şadi Özdemir, Gürhan Akdoğan, Zafer Yıldız, İlhan Demiröz, Mustafa Şenyurt, Orhan Sarıbal’ın PM için adının geçtiği bu yapıya da dışardan Mustafa Bozbey de müdahil olarak Hüseyin Akkuş’un seçim kazanması sağlanmış.

36 kurultay delegesi için bir araya gelen bu yapıya Hüseyin Akkuş'u dâhil etmedik çünkü adaylık açıklamasında "Bir yere aday olmayacağım" demişti.

Gelecek yerel seçim için parti meclisinin alacağı kararların etkili olacağını düşünürsek çok çekişmeli bir kurultay izleyeceğimizi düşünüyorum.

Kurultay delegesi listesine baktığımızda 6 farklı isime neredeyse eşit bir dağılım görüyoruz, her bir adaya 6 kurultay delegesi düşüyor diyebiliriz.

Tüm bu dengeler aslında Ankara’da Kılıçdaroğlu’nun blok listesini de etkileyecektir. Bursa il kongresi gibi blok liste ile oylama gerçekleşir ise Kılıçdaroğlu’nun blok listesinde yer alan isimler parti meclisine girmeyi başarmış olacaklardır.

Tabiki Kılıçdaroğlu bu altı ismin dışında bir isim de tercih edebilir ancak Bursa il delegasyonu ve İl örgütü etkili olursa mutlaka bu isimlerden en az birini PM ye taşır. Genel başkana 6 isim birden önerilemeyeceğine göre güçlü bir görüntü verilebilmesi için milletvekilleri ve diğer yöneticilerin uzlaştığı bir isimin adı listeye girebilir ancak butablodan bir uzlaşı çıkabilir mi bilinmez.

Son zamanlarda Alevi dernek başkanlarının CHP’de kurultaylara, kongrelere müdahalesi artık birçok üye tarafından tartışılmaktadır.

AK Parti’ye siyasete dini karıştırıyorlar diyerek eleştirirken Pir Sultan Derneği Bursa Şube Başkanı ve Evrensel Sevgi Derneği başkanlarının taraf olması kesinlikle doğru değildir. Üyesi olmaktan onur duyduğum bu inanç yerlerini kullanarak kendilerine,aile bireylerine belediyelerde ve siyasi kadrolarda avantaj sağlanmasını da doğru bulmuyorum.

Siyasetin politik yüzü nedeni ile zaman zaman değişim kaçınılmaz olabilir ancak bu değişimi çok kısa sürelerde ve defaten gerçekleştirirseniz samimiyetiniz ortadan kalkar ve çok çabuk tüketilirsiniz.Dolayısı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu gerçekten samimi ve doğru isimler ile yeni bir PM planlayarak gelecek dönemide inşa edecektir.