Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
-
250 gram tavuk(kuşbaşı doğranmış, haşlanmış)
-
1 adet yufka
-
100 gram bezelye
-
1 adet kabak(küp doğranmış)
-
1 adet havuç(küp doğranmış)
-
1 adet soğan(küp doğranmış)
-
3 diş sarımsak(ince dilimlenmiş)
-
1 tatlı kaşığı domates salçası
-
200 ml.su(salçayı sulandırmak için)
-
1 yemek kaşığıtereyağı
-
1 yemek kaşığısıvı yağ
-
100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)
-
2 çay kaşığıtuz
Beşamel Sos için:
-
3yemek kaşığıtereyağı
-
3yemek kaşığıun
-
3su bardağısüt
-
1/2tatlı kaşığıtuz
-
1çay kaşığımuskat cevizi rendesi
-
1çay kaşığıtane çekilmiş karabiber
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Bir sos tenceresi veya tavada beşamel sosunu hazırlayalım. Tereyağ ve unu, kokusu çıkana kadar kavurun.
-
Ardından yavaşça sütü ekleyin ve bu esnada çırpmaya devam edin.
-
Kaynama noktasına geldiğinde altını kısın ve ara ara karıştırarak pişirin.
-
Koyulaşmaya başladığında tuz, rendelenmiş muskat cevizi ve karabiberi ilave edin ve ocağın altını kapatın.
-
Ayrı bir tavada tavuklu harcı hazırlayalım. Isıtılmış tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
-
Soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
-
Soğanlar pembeleşince tavukları ekleyin ve 4 dakika soğanlar ile beraber kavurun.
-
Havuç, bezelye, kabak ve sarımsakları da birer dakika arayla tavaya ekleyin ve karıştırın.
-
Son olarak su ile açtığınız salçayı, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra 5 dakika daha ateşte karıştırdığınız harcı kenara alın.
-
1 adet yufkayı büyük üçgen olacak şekilde dörde bölün ve ona uygun olacak bir kasenin içerisine kenarlardan da eşit miktarda yufka sarkacak şekilde orta kısmını oturtun.
-
Yufkanın içerisine tavuklu harcı yerleştirin ve kenarlardan sarkan yufkaları içeriye doğru katlayıp bohçayı kapatın ve ters çevirin.
-
Ters çevirdiğiniz bohçayı uygun bir borcam veya fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine birer kepçe beşamel sos ve kaşar peyniri koyun.
-
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kaşar peyniri nar gibi kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin ve servis edin.
Kaynak:Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz