Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde! Bursa Kebabı dünyanın zirvesinde!

      Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet saplı kereviz 
  • 1/2 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/4 çay kaşığı zencefil tozu 
  • 1.5 yemek kaşığı iri öğütülmüş karabiber 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

      Nasıl Yapılır

  1. Tavuğu dilimleyin ve kapaklı bir kaba alın. 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı üzüm sirkesi, mısır nişastası ve zencefili ilave edip karıştırın.
  2. Kapağını kapatın ve marine olması için 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin. 
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve marine ettiğiniz tavukları ekleyerek pişirin. Tavukları tavadan bir kaba alın.  
  4. Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyun, ardından dilimlediğiniz kerevizi ve soğanları ekleyip soteleyin.
  5. Kalan 2 yemek kaşığı soya sosu ile 1 çay kaşığı üzüm sirkesini, pişmiş tavuk etlerini ve karabiberleri de ekleyerek 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Editör: Seda Yılmaz