Ramazan ayında ağırlayacağınız misafirleriniz için en güzelini sizler için düşündük. Kuracağınız iftar sofrasında hem asalet hem de zenginlik aynı anda yer alacak. İşinizi kolaylaştıran 5. gün iftar menüsüyle en hızlı sofranızı kuracaksınız. Doyurucu olacak olan iftar sofrasında aynı zamanda yüksek miktarda vitamin ve mineraller var.

Nikotin, probiyotik ve antioksidan gibi vücudun ihtiyacı olanları barındıran 5. gün menüsü sizler için haberin detayında yer alıyor.

Kremalı mantar çorbası

Karışık Turşu

Reyhan Şerbeti

Kaynıyarık

Pilav

Kahvaltı sofranıza yakışır lezzet 'Fransız krep' Kahvaltı sofranıza yakışır lezzet 'Fransız krep'

Sütlü Nuriye

Bu menü sayesinde sağlıklı bir sofradan kalkarak hem sindirim hem de bağışıklığınızı güçlendirirsiniz. Az porsiyonlar tüketmeniz sağlığını açısından önemlidir.

KAYNIYARIK

5 adet orta büyüklükte olan patlıcanları yıkayın. Pijama şeklinde kesin. Bir kısmında bölünmeyecek şekilde yarık açın. Her patlıcanı böyle yapın. Ardından kızgın yağa atın. Kızaran patlıcanları yağ çeken kağıtlara koyup bekletin. Bu sırada bir soğanı ve yarım demet maydanozu küp küp kesin 400 gram kıyma ve istediğiniz baharatlarla beraber pişirin.

5 adet domatesin kabuklarını kesin onu da küp küp kesin. Hazırladığını kıyma karışımını patlıcanların yarık kısmına yerleştirin.

Bir fırın tepsisine dizin. Doğradığınız domateslerin içine bir tatlı kaşığı biber salçası koyu ve ılık yarım su bardağı su koyun. Karıştırıp kaynıyarıkların üzerine dökün. 250 derece ısıtılmış fırına koyun. 30 dakika sonra hazır.

Editör: Gökçe Çalışcı