Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
-
4 adet patates
-
1 adet tavuk göğsü
-
3 diş sarımsak
-
500 mililitre domates konservesi
-
1 çay kaşığı kekik
-
1 çay kaşığ ıpul biber
-
1 çay kaşığı toz biber
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı tuz
-
100 gramkaşar peyniri
-
1 fincan sıvı yağ
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi
Her şeyi hazırlayıp tam sofraya getirmeden önce fırınlayın, servise saatine kadar fırında bekleme esnasında kaşar sertleşmez. Eğer fırın kullanmak istemiyorsanız ( elektrik fiyatları malum) güveci kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde kaşarlar eriyinceye kadar ocakta tutabilirsiniz o zaman kaynama ve cozurdama sesleriyle sofraya getirmek daha bile keyifli olur.
Kiremitte Kaşarlı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Tavukları ve patatesleri küp küp doğrayın.
-
Tavukları kızgın tavaya alıp üzerine bir kahve fincanı kadar sıvı yağ ekleyip soteleyin.
-
Üzerine baharatları ve domates konservesini ekleyip 10 dakika daha pişirin.
-
Küp kesilmiş patatesleri kızgın yağda kızartıp güvece alın ve tuzlayın.
-
Pişen tavuğu patateslerin üzerine paylaştırın.
-
Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip en üste tatlı bir renk versin diye toz biber serpin.
-
180 derece fansız fırında kaşarlar eriyinceye kadar tutup fırından alın.
Kaynak:Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz