Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler
-
4 adet büyük boykabak
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
3-4 dal dereotu
Beşamel sos için:
-
2 yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı un
-
3,5 - 4su bardağı süt
-
1 çay kaşığ ıtuz (azaltıp arttırılabilir)
-
1 çay kaşığ ıkarabiber
Üzeri için:
-
120gramrendelenmiş kaşar peyniri
Kabak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Kabakları çizikler şeklinde soyarak halka halka doğrayın.
-
Kesmiş olduğunuz kabakların üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip güzelce harmanlayın.
-
Fırın kabınıza düzgünce dizerek fırına verin,
-
Kızarana kadar 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kabaklar soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin.
-
Beşamel sos için; küçük bir sos tavasında tereyağını eritin ve unu ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurun.
-
Azar azar sütü ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
-
Kıvamı kek harcı akışkanlığında olmalı. Kabakların üzerine beşamel sostan gezdirin,üzerine de kaşar peyniri rendeleyin.
-
180 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 10 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun.
Kaynak: Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz