Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu

Kabak Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boykabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 dal dereotu

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3,5 - 4su bardağı süt
  • 1 çay kaşığ ıtuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığ ıkarabiber

Üzeri için:

  • 120gramrendelenmiş kaşar peyniri
     

Kabak Graten Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları çizikler şeklinde soyarak halka halka doğrayın.

    kabak-graten-yapim1
  2. Kesmiş olduğunuz kabakların üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyip güzelce harmanlayın.

    kabak-graten-yapim2
  3. Fırın kabınıza düzgünce dizerek fırına verin,
    kabak-graten-yapim3
  4. Kızarana kadar 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kabaklar soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin.

    kabak-graten-yapim4
  5. Beşamel sos için; küçük bir sos tavasında tereyağını eritin ve unu ekleyin.  Kokusu çıkana kadar kavurun.

     

    kabak-graten-yapim5
  6. Azar azar sütü ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın.
    kabak-graten-yapim6
  7. Kıvamı kek harcı akışkanlığında olmalı. Kabakların üzerine beşamel sostan gezdirin,üzerine de kaşar peyniri rendeleyin.

    kabak-graten-yapim7
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar 10 dakika pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun.
    kabak-graten-yapim8
Kaynak: Yemek.com
Editör: Seda Yılmaz