GÖKÇE ÇALIŞCİ

Bazı insanlar sosyal medyada vakit geçirmeyi sevmez her anlarını alenen sergilemeyi de sevmezler. Ama bir de ilgi bağımlısı olan her anını paylaşan insanlar vardır. Sabah gözünü açar açmaz telefona sarılır ve ortalığı yoklarlar. Günümüzü etkisi altına alan sosyal medya ile ilgili herkesin düşüncesi birbirinden farklıdır. Sosyal medya ve internet tutkunu olan burçlara gelin birlikte göz atalım.

Sosyal Medya (Instagram) Bağımlılığı Nedir? Nasıl Geçer? | HiDoctor
İKİZLER: Sosyal bir kelebek olan bu burç günümüzü etkisi altına alan sosyal medyanın müdavimidir.  İlişkilerinde olduğu gibi arkadaş konusunda da daldan dala atlar.  Her haberden her olaydan önce kendisinin haberi olsun ister. Telefona yapışık yaşarlar.

Sosyal medya bağımlılığı gençlerin depresyon riskini artırıyor

ASLAN: Lider ve egoist olan Aslanlar ilgi bağımlısıdır. Bu yüzden herkes onu görsün ne yaptığını bilsin ister. Beğenilmek ve övgü dolu sözler duymak ister. Sosyal medya  onların en iyi arkadaşıdır.  Onlardan günde en az bir gönderi muhakkak bulursunuz. 

Çocukları dijital oyun bağımlılığından koruyacak 5 önlem | Kandıra Gündem

Sizi gözünden bile kıskanan burçlar Sizi gözünden bile kıskanan burçlar

TERAZİ:  Sosyal medyanın yapı taşı Teraziler bağlantı kurmaya bayılırlar.  Çevrimiçi ilişkilerini hep dengede tutmak ister ve bunun için de sosyal medyayı aktif kullanır. Teraziler sanal topluluklarda gezinme ve anlamlı bağlantılar kurma konusunda yeteneklidir.
Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Başak, Oğlak ve Balık  sanal dünyadan keyif almayan burçlar arasındadır.

Editör: Gökçe Çalışcı