Kozalak Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 dilim kek
  • 1 kutu krema
  • 1 paket çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı kakaolu mısır gevreği

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığ ıpudra şekeri
     

Kozalak Pastası Tarifinin Püf Noktası

Kek yerine toz halinde bisküvi de kullanabilirsiniz.

Bizde pişer komşuya da düşer Bizde pişer komşuya da düşer

Kozalak Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kekleri elinizle ya da robot yardımıyla ufalayın.
    kozalak-pasta-1
  2. Sos tavasında kremayı ısıtın.İçine çikolatayı ilave ederek,erimesini sağlayın.
    kozalak-pasta-2
  3. Kremalı karşımı ve kakaoyu kekin üstüne döküp iyice karıştırın.
    kozalak-pasta-3
  4. Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp armut şekli verin.
    kozalak-pasta-5
  5. Mısır gevreklerini dik dik batırın.
    kozalak-pasta-6
  6. Arzuya göre pudra şekeri serpin. Kozalak pastalarınız hazır. Afiyetler olsun!
    kozalak-pasta-8
market-icon

Editör: Seda Yılmaz