Kozalak Pastası Tarifi İçin Malzemeler
-
7-8 dilim kek
-
1 kutu krema
-
1 paket çikolata
-
1 yemek kaşığı kakao
-
2 su bardağı kakaolu mısır gevreği
Üzeri için:
-
1 yemek kaşığ ıpudra şekeri
Kozalak Pastası Tarifinin Püf Noktası
Kek yerine toz halinde bisküvi de kullanabilirsiniz.
Kozalak Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Kekleri elinizle ya da robot yardımıyla ufalayın.
-
Sos tavasında kremayı ısıtın.İçine çikolatayı ilave ederek,erimesini sağlayın.
-
Kremalı karşımı ve kakaoyu kekin üstüne döküp iyice karıştırın.
-
Elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp armut şekli verin.
-
Mısır gevreklerini dik dik batırın.
-
Arzuya göre pudra şekeri serpin. Kozalak pastalarınız hazır. Afiyetler olsun!
Editör: Seda Yılmaz