Sarımsak çorbası tarifi
-
5 diş sarımsak
-
1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
-
2yemek kaşığı tereyağı
-
2 yemek kaşığı un
-
2su bardağısu(kıvamına göre ekleyin)
Üzeri için:
-
2 yemek tereyağı
-
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-
Tereyağında sarımsakları güzelce kavurun.
-
Daha sonra unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
-
Sütünüzü ekleyin,sevdiğiniz kıvama gelene kadar su ekleyerek kaynamaya başlayınca kadar karıştırın.
-
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Tereyağı ve toz kırmızı biberi bir tavada eritip üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!
Köfteli patlıcan sarma tarifi
-
4 adetkemer patlıcan(dilimlenmiş, tuzlu suda bekletilmiş)
-
Köfte Harcı İçin:
-
600 gram kıyma
-
1 adet soğan (rendelenmiş)
-
2 diş sarımsak(rendelenmiş)
-
1 yemek kaşığı un
-
1 adet yumurta
-
2 diş rendelenmiş sarımsak
-
Patlıcanları Yağlamak İçin:
-
1/2 çay bardağı sıvı yağ
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
Sosu İçin:
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
3 yemek kaşığısıvı yağ
-
2 adet rendelenmiş domates
-
1/2 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-
1 su bardağı su
-
Üzeri İçin:
-
20 adet cherry domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kekik
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
1 çay kaşığı tuz
Antalya piyazı tarifi
-
2su bardağı haşlanmış fasulye
-
1 adet yumurta
-
1/2 adet domates (elma dilim doğranmış)
-
1/2 adet büyük boy kuru soğan(piyazlık doğranmış)
-
2-3dal kıyılmış maydanoz
-
1/2çay kaşığısumak
-
1/2çay kaşığı kimyon
Sosu için:
-
1/2 su bardağı tahin
-
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
-
2 diş sarımsak
-
3 yemek kaşığı elma sirkesi
-
4 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1/4su bardağıılık su
-
1 çay kaşığı tuz
-
1/4 çay kaşığı kimyon
NASIL YAPILIR?
-
Haşlanmış fasulyelerden 1 yemek kaşığı kadarını derin bir kaseye alın.
-
Üzerine limon suyunu, elma sirkesini, zeytinyağını, tuzu, kimyonu, suyu, tahini ekleyin ve çatalla ezerek kıvam almasını sağlayın.
-
Kıvam alan sosu fasulyeler ile buluşturun.
-
Yumurtayı haşlayın.
-
Fasulyelerin üzerine domatesleri, soğanları, yumurtayı, baharatları ve kıyılmış maydanozu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!