Ekşili Tavuk Çorba Tarifi

Ekşili Tavuk Çorbası | Yemekte Keyif Var

Malzemeler

  • 1/2 tavuk göğsü,
  • 1 su bardağı tel şehriye,
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1/2 limon suyu,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ,
  • Tuz,  

TARİFİ:

Hafif ekşili ve kıvamlı lezzetli bir çorba?Denemenizi şiddetle öneriyorum?.

  1. Öncelikle tavuk göğsümüz haşlanır. Haşlandıktan sonra tavuk etimiz tiftilir.
  2. Başka bir tencerede yağla birlikte arpa şehriyelerimiz pembeleşinceye kadar kavrulur.
  3. Haşladığımız su tencereye bir süzgeç yardımı ile dökülür.
  4. Su kaynadıktan ve arpa şehriyelerimiz piştikten sonra tiftilmiş etlerimiz koyulur. Tuz eklenir.
  5. Terbiyesi için yumurta, yoğurt ve un iyice çırpılır. Pütürlü kalırsa az miktar soğuk su ile açabilirsiniz.
  6. Terbiyemiz hazır olduktan sonra çorbamıza dökülür. Kıvam alana kadar karıştırılır.
  7. Çorbamız kıvamını bulunca limon suyumuz dökülür. Ben 2-3 yemek kaşığı kadar döktüm. Siz kendi damak zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz.
  8. Son olarak dilediğiniz baharatlardan atılır. Artık çorbamız hazır.

Kuru Fasulye Tarifi

Etsiz Kuru Fasulye Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Videolu) - Yemek.com

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber,
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Oda sıcaklığında su.

       

  • Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktası

    Kullandığınız fasulyenin cinsine göre suda bekletme işlemini kısa bir süreyle sınırlayabilirsiniz. Pişirme öncesi bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri, üzerini çok az geçecek miktarda su ilavesiyle, düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Arzuya göre kurutulmuş acı biber ekleyebilir, sıvı yağın yanı sıra tereyağ da kullanabilirsiniz. Tencerede pişen kuru fasulyeyi; karamelize ve yoğun bir tat vermesi için 1 yemek kaşığı bal ilavesi ile çömlek kapta, fırında 20 dakika daha pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını derin bir tencereye aktarın ve kızdırın.1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

    kuru-fasulye-adim-1

  • Soğanlar kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

    kuru-fasulye-adim-2

  • Son olarak bir gece önceden suda beklettiğiniz kuru fasulyeleri de tencereye ekleyin.

    kuru-fasulye-adim-3

  • Sonra 1-2 dakika karıştırın ve 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı toz şekeri ekleyin, kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

    Köfte çeşitlerimiz dünya listelerinin üst sıralarında Köfte çeşitlerimiz dünya listelerinin üst sıralarında
  • Tane tane pişmiş pirinç pilavı ile servis edin, afiyet olsun!

    kuru-fasulye-adim-5

Kuru Fasulye Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon kuru fasulye yemeği 427 kaloridir.

    Buharda Pirinç Pilavı 

    Malzemeler

    3/4 su bardağı pirinç, 1 su bardağı oda sıcaklığında su, Tuz.

    Hazırlanışı

    Derin bir tencereye 4 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin, İçine buharda pişirme aparatı ya da küçük bir makarna süzgeci oturun, Aparatın içine pişmiş pilavınızın sığacağı boyutta bir kase yerleştirin, Pirinci yıkayıp süzün ve kaseye koyun, Su ve tuzu ekleyin, Kapağını kapatıp orta hararetli ateşte pirinç suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

    Çikolata Soslu İrmik Tatlısı Tarifi

    Malzemeler

    1 lt süt, 1/2 su bardağı irmik, 3/4 su bardağı şeker, 120 g bitter çikolata, 100 ml krema, Süslemek için çekilmiş antep fıstığı ve frambuaz.

    Hazırlanışı

    Süt, irmik ve şekeri bir tencereye alıp karıştırın, Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, Karışımı kuplara paylaştırın ve ılımasını bekleyin, Sos için kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp ateşten alın, İçine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın, Sosu ılımış kupların üzerine gezdirin, Çekilmiş antep fıstığı ve frambuazla süsleyin, Hemen veya buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Editör: Gökçe Çalışcı