İftar menüsü Ramazan'ın 2. Gününde araştırılıyor. Ramazan'ın 2. gününe güzel başlamak isteyenler için hem kolay hem de lezzetli bir iftar menüsü hazırladık.

RAMAZAN'IN 1. GÜNÜ İFTAR MENÜSÜ

Mercimek çorbası

Patatesli tavuk

Domatesli bulgur pilavı

En kolay cacık nasıl yapılır? Cacık yapmanın püf noktaları - Yemek Haberleri

Cacık

Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu

Güllaç Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli-Videolu) - Yemek.comGüllaç

Mevsim Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli) - Yemek.com

Mevsim salatası

Fırında Patatesli Tavuk Eti Tarifi: Fırında Patatesli Tavuk Eti Nasıl  Yapılır? | Lezzet

PATATESLİ TAVUK TARİFİ

Patatesli tavukta iftar menüsüne kolay hazırlanabilen yemeklerden. Önce patatesleri kızartma gibi dilimleyin. Ardından tavukları güzelce yıkayın. Patatesleri ve tavukları bir borcama alın. Üzerine tuz, karabiber, kekik, pulbiber ve yağ gezdirin. Bunları güzelce harmanlayın. Bir tavaya çok az yağ koyun. Üzerine salça ekleyin. Birkaç tur kaynadıktan sonra sıcak su ile salçayı çözdürün. Bu karışımı borcamın üzerine gezdirin ve iftar saatinden 1 saat önce fırına sürün. İftar menüsüne patatesli tavuk hazır.

Domatesli Bulgur Pilavı, Nasıl Yapılır? - Yemek24

DOMATESLİ BULGUR PİLAVI MALZEMELER

1 su bardağı bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı ve çok az sıvıyağ

1 orta boy soğan

1 adet yeşil biber

Yarım su bardağı domates rendesi

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

2,5 su bardağı kaynar su

DOMATESLİ BULGUR TARİFİ

Domatesli bulgur pilavı tarifi için önce su kaynatın. Ardından soğanları yemeklik doğrayın, biberi de minik doğrayın ve yağ ile birlikte kavurun.

Soğanlar pembeleşince domates rendesini ilave edin. Birkaç tur karıştırdıktan sonra salçayı ilave edin.

Salça kavrulduktan sonra bulguru ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynayınca tuzu da ilave edin ve kısık ateşte pişene kadar bekleyin. 30 dakika yeterli olacaktır. Kontrollü pişirin. Domatesli bulgur pilavı hazır. Afiyet olsun...

akşam 

Editör: Gökçe Çalışcı