Helva-i Hakani Tarifi İçin Malzemeler
-
4 yemek kaşığı tereyağı
-
1 su bardağı çiğ badem
-
1/2 su bardağı un
-
1/2 su bardağı buğday nişastası
-
1/2 su bardağı pirinç unu
-
3 su bardağı süt
-
1,5 su bardağ ıbal
-
150 gram kaymak
Üzeri için:
-
1 yemek kaşığ ıtoz antep fıstığı (arzuya göre)
Helva-i Hakani Tarifi Nasıl Yapılır?
-
Tereyağını bir tavada eritin ve kızdırın.
-
Üzerine bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulduktan sonra süslemek için bademlerden 1-2 kaşık ayırın.
-
Un, buğday nişastası ve pirinç unun ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
-
Ayrı bir sos tenceresinde sütü ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin. Süt ılıklaştıktan sonra üzerine balı ilave edin ve karıştırıp, ocaktan alın.
-
Kavrulan bademli un karışımının kokusu çıktıktan sonra hazırladığınız ballı şerbeti üzerine yavaşça ilave edin ve sürekli olarak karıştırın.
-
İyice karışmış olan helvanın üzerine son olarak kaymağı ilave edin ve tekrar karıştırıp ocaktan alın.
-
Hazırladığınız helvaya dilediğiniz şekli verip üzerini bademlerle süsleyin.
-
Arzuya göre toz Antep fıstığı serpiştirip servis edin.
Editör: Seda Yılmaz