Beşamel sos makarnalardan mantar yemeklerine kadar birçok akşam yemeğinin lezzeti. Pratik yemek arıyorsanız beşamel soslu makarna tarifini deneyebilirsiniz. Bunun için evde bulunan malzemeler yeterli.

BEŞAMEL SOSLU MAKARNA TARİFİ

Önce makarnayı bildiğiniz gibi haşlayın. Ardından makarnayı süzün ve bir borcama alın. Üzerine beşamel sosu dökün, kaşar rendeleyin ve fırına sürün. İstediğiniz düzeyde kızarınca akşam yemeğine alabilirsiniz. Afiyet olsun...

Beşamel Soslu Makarna Bugünün Menüsü

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ

Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı tuz

İsteğe göre karabiber

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Beşamel sos tarifi için tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin ve kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Topak kalmaması gerekiyor. Tuzunu ve isteğe göre karabiberi ekleyin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Yemeklerinize kullanabileceğiniz beşamel sosunuz hazır.

BEŞAMEL SOS HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Tavuk ve et yemeklerinde, makarnada, mantarda, lazanyada ve diğer patlıcan türü yemeklerinizi beşamel sosunuzu lezzetlendirebilirsiniz.

BEŞAMEL SOS SERVİS ÖNERİSİ

Beşamel sosun üzerine kaşar rendeleyebilir. Onun üzerine minik minik tereyağı parçaları koyarsanız daha güzel kızaracaktır.