Akın Güler

Yaptığınız bir yemeğin bitmemesi sonucunda yemeği dolaba koyup ertesi gün yemeyi düşünüyor olabilirsiniz. Fakat bazı yiyeceklerin ısıtılması bakteri üremesine neden olabiliyor. Yeniden ısıtıldığı zaman sağlığımızı tehdit altına alan bu gıdaları bilmekte fayda var. İşte ısıtıldıktan sonra sağlık sorunlarına yol açabilecek o yiyecekler...

tavuklu-bulgur-pilavi-yemekcom-1

Tavuk

Tavuğu ana yemek olarak veya diğer yemeklerin içinde sıklıkla tüketiyoruz. Protein açısından oldukça zengin olan tavuğu tekrardan ısıtmak oldukça yanlış bir tercihtir. Isıtıldığında zehir saçan tavuğu, tekrardan ısıtırsak sonucunda bakterilerin üremesine yol açarız. Bu yüzden tavuğu anında tüketmeli ve ısıtmaktan kaçınmalısınız.

jl0k-hero

Pilav

Yaptığınız pilav yemeğini yanlış koşullarda saklarsanız bakteri üremesine yol açarsınız. Yanlış koşullarda saklayıp tekrardan ısıtılırsa sindirimi zorlaştırır. İçinde bacillus cereus adlı bir bakteri bulunduran pilav yanlış uygulamalar sonucunda zehirlenmenize bile yol açabilir.

kiymali-patates-yemegi

Kıyma

Kıyma yemeklerimize lezzet katan ve çoğu yemeğimizde kullandığımız bir gıdadır. Kıymalı yemeklerinizin ısıtma işlemini doğru yapmadığınız zamanlarda sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz. Kıyma içeren gıdalarınız bozulmaya çok müsait olduğu için doğru koşullarda saklamanız da oldukça önemlidir. Kıymalı yemeklerinizi yeteri kadar ısıtmadığınız sürece birçok bakteri üretebilir.

bulgurlu-ispanak-yemegi

Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün Kan şekerinizi mutlaka düzenli ölçtürün

Ispanak

Sağlığımız için birçok faydası olan ıspanağı tekrardan ısıttığımızda adeta zehir saçıyor. Yaptığınız anda hemen tüketmeniz gereken ıspanak yemeğini, tekrardan ısıtmanız sonucunda içerisinde bulunan nitrat, sağlığınızı büyük tehlikeye atabilecek bir bileşene dönüşüyor. Isıtılan ıspanak yemeği gıda zehirlenmesine yol açabilir.

patates-yemegi-1

Patates

Patates yemeği yapıldıktan sonra hemen tüketilmeli veya kalan yemek buzdolabında soğutulmalıdır. Tekrardan ısıtıldığı takdirde oldukça tehlikeli durumlara yol açabilir. Oda sıcaklığında bekletilen patates bakteri üretir. Bu sebeple patates yemeğinizi hemen tüketmeniz gerekmektedir.

Editör: Stajyer1 Stajyer1