Bursaspor son yıllarda tez konusu işler yapmaya devam ediyor.

2010 yılındaki şampiyon takımın önlenemeyen düşüşü.

Son yıl ligde Vakıfköy gerçeğinin sahne alması.

Zenginleşen eski yöneticiler, menajerler, haklı olarak elini ayağını çekmiş sanayiciler, oy için boynuna yeşil beyaz atkı takan sahte Bursasporlu siyasiler, Vakıfköy yetiştirmesi gençlerin sırtına yüklenen enkazı nasıl kaldıracak diye  kenardan sinsi sinsi seyreden kendini kurnaz zannedenler!.

Bilin ki hukuk değil de Allah'ın adaleti size bu dünyada cehennemi yaşatmaya devam edecek.

Sıkıntılar katmer katmer fakat Bursaspor yönetim nedense öne çıkmıyor.

Sahadaki gençlerimiz onları da sırtlarında taşıyor. Tahtayı açamamakla başlayan başarısızlık, gelecek adına plansız,  projesiz bir yöneticilik anlayışıyla devam ediyorlar.

Kriz yönetememekte, para bulamamakta, elektrik borçlarını ödememekte, bilgi paylaşmamakta çok başarılılar.

Şeffaflık neden istenmez?

Aslında istişare, bilgi paylaşımı sizi kurtarır...

Anlayabilseniz?

Sorunları kamuoyu ile paylaşmış olsanız Bursaspor, o zaman Bursa’nın taraftarın, seyircinin herkesin takımı olur...

Yükünüz hafifler ama nerede!..

Sevgili Salih Turgut Mete’nin “Zaten başarısızlıktaki temel sorun şimdiye kadar Bursaspor’u; Tarihini hazmedememiş büyüklüğünü algılayamamış devasa bir işletmenin özellikle sosyoekonomik bir kurumun nasıl yönetilebileceği bilgi donanımından ama en vurgulayıcısı

AHLAK EKSİKLİĞİ

İçindekiler tarafından yönetilme şanssızlığına maruz bırakılmasıdır. Bu madalyonun bir yüzü.

İkincisi teknik boyut alt yapı başarısıyla avunup esas vitrin profesyonel şubenin oluruna akışına ve ahlaksızlığın bataklığı haline bırakılmasıdır ve sorun budur çözüm nedir bilinmemesidir ve uzun uzun yazılıp işlenmelidir” tespiti ciddiye alınmalıdır.

Maça gelince: İkinci yarıdaki arzu, istek, hırs karşısında kim olsa duramazdı. İsmi Yiğit ama kendi basiretsiz hakemin tahrik eden kararlarına rağmen sahadaki Özellikle Emirhan’ın, Cüneyt’in hakeme diklenmesi, Mustafa hocanın yürekten gelen isyanının dışa vuruşunu seyredip de duygulanmayan Bursasporlu var mı?  Sanmıyorum.

Özer, Batuhan, Aykut ve Cüneyt tüm olumsuzluklara rağmen bu takıma örnek abilik yapsınlar yeter.

Mustafa hocaya destek olmalılar.

İstikrar abidesi Furkan Emre stresini kontrol edebilmeli, görev yeri hata affetmeyen bir bölge.

Sana inanıyoruz. Emirhan takımın küçük ağabeyi. Sorumluluk alması ve başarısızlığa karşı isyanı ile oyundan kopmadan yaptığı mücadelesi,  geleceğini aydınlatmaya devam ediyor.

Kabına sığmıyor. Taha Altıkardeş önce savunma önünde, sonra stoperde o kadar büyük işler yaptı ki umarım şımarmadan gelişimine devam eder.

Çok dengeli ve ne yaptığını bilen görüntüsü  düşman çatlatacak boyuta geldi. İsmail, kendisindeki form  düşüşünün nedeninin cevabını kendisi bulacak?

Batuhan Kör kalabalık defans arasında kaybolsa da Burak Kapacak’ın dağınıklığı devam etse de gol ayaklarımız ve onlardan umutluyuz.

Futbolcularımıza:

Bilesiniz ki “sizi zorlamayan hiçbir şey  sizi geliştiremez”. Tavsiyem sahada yetenekli olduğunuzu gösterme isteğinizi saha dışında bırakın. Eğer bırakmazsanız futboldaki rakipleriniz sizleri hatanın kucağına atar. Kolay oyun yok. Pozisyonlara kendi yorumunuzu katmalısınız. Geliştikçe, hala acemi oyuncu olduğunuzu hissetmelisiniz. Öğrenmenin, yeteneğinizi ortaya çıkarmanın tek yolu çalışmaktır. Çalışmak.

Bu soruları cevap verebiliyorsanız mutlaka başarıyı yakalarsınız...

Ne kadar beceriklisiniz?

Ne kadar oyun içinde varsınız?

Ne kadar eksiğiniz var?

Başkasının yapamadığını yapmayı ne kadar istiyorsunuz?

Bursaspor geri dönecek biliyorum ama bu sene ama başka bir sene. Fakat bu dönüş bu sene olursa tarihi bir başarı olacak.  Zor ama imkansız değil. Bursaspor bu seneye kadar yaptığı yanlışların diyetini ödedi. Bundan sonra ilahi adalet yanımızda olacaktır. Bu samimi alın terinin hakkını yaradan koruyacaktır.

24. hafta sonunda 2-0 geriden gelip üç puanı hanesine yazdıran bu gençlerimizi desteklemek görevimiz olmalı. Gençler kalan 10 haftada sahada aynen bu haftaki gibi istek ve mücadele göstermeye devam etsin. Bu takım sonunda mutlaka kazanacaktır.

Mevcut Bursaspor, düşmanlarının bile inanamadığı bir yalnızlaştırılma ve bir o kadarda içi boşaltılmış durumda. Bursaspor sevdalıları, geçmiş icraatları anlayıncaya kadar baktık ki küme düşmüşüz.

Bir daha mı? Asla!..