Dün, MHP Lideri Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısındaki konuşmasının büyük bölümünü Zeytin Dalı harekâtına ayırdı. Yaşadığımız hassas günler nedeniyle bu da normal zaten.

"Türk milleti tarih sahnesine çıktığı andan itibaren bağımsızlığından ödün vermemiş, birlik ve beraberliğinden ayrılmamıştır. Asırlar içinde nice oyunlar bozulmuştur" diyerek sözlerine başlayan Bahçeli, bu milleti ortadan kaldırmanın tüyosunu hain ruhlulara bir kez daha hatırlattı.

Neymiş... Bu millet nasıl ortadan kaldırılırmış…

"Yukarıda mavi göğün yıkılacak, aşağıda yerin yarılacak. Başka seçenek yoktur... Bu tarifin Kur'an'da geçen tarifi kıyamettir...

Bu kadar basit...

Mal kafalılar varsa anlamadıysa hainliklerine devam etsinler...”

Türk milletinin bekasının her türlü siyasetin üzerinde olduğunu, hain şebekelerinin yakıcı şerrinin yakın olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Neden AK Parti ile bu kadar yakınlaştınız” eleştirilerine de kapak olacak bir yanıt daha vermiş oldu.

İşte Bahçeli'nin Afrin operasyonuna yönelik ilginç tespitleri:

Zeytin Dalı Harekâtı harama karşı helalin duruşudur.

Zeytin Dalı Harekâtı caniliğe ve cehalete karşı cesaretin vuruşudur.

Zeytin Dalı Harekâtı milli bekanın var oluş yok oluş mücadelesidir.

Çocuklara kurşun sıkmak, kundaktaki bebeklere kıymak teröristlerin mesleğidir.

Milli iradenin destek ve duasıyla da haklarından geleceklerdir. Terörün kökü kazınacaksa, gün bugündür. Türk ve Türkiye düşmanları doğduklarına pişman edileceklerse, zaman bu zamandır.

Terör örgütlerini ise taşeronlukla görevlendirmişlerdir.

Bu tespitlerin ardından, Türk milleti ile işgal kelimesinin hiçbir zaman örtüşmediğini Avrupa'ya hatırlatan Bahçeli, Mösyö Macron'a tavsiyelerde bulundu:

"Fransa işgal ve işgalcilik konusunda fail arıyorsa, yalnızca kendisine bakması, kendi geçmişini yoklaması yetecek, hatta fazla bile gelecektir.”

Tabii ki terör sevici Amerika'ya da bir iki gönderme yapılmadan olmazdı:

"ABD, müttefiklik ve stratejik ortaklık hukukunu defalarca ihlal etmiş, yok saymıştır. NATO nerededir, niye sessizdir?

Ve yedi düvel tekraren karşımızda toplanmıştır. Türk milleti bugünlere 'ya istiklal ya ölüm' seslenişiyle gelmiştir. Hiç kimse unutmasın, hiç kimse aklından çıkarmasın:

Türk milleti birdir, bölünemeyecek, bölünme kabul etmeyecektir.”

MHP'nin Zeytin Dalı Harekatı’na sonuna kadar destek vereceğini, her şart altında Mehmetçiğin ardında duracağını dost düşman herkesin beynine bir kez daha çaktı ve "Türkiye üzerindeki stratejik oyunların farkındayız" diyerek bize şirin görünen ama salağa yatan müttefiklere de aklınızı başınıza alın mesajı verdi ve devam etti.

"Biz, asırlar önce, Osmanlı sarığını kardinal külahına tercih ederek milletimizin sinesinde kurtuluş umudu arayan mazlum toplumları, büyük Türk milletinin himayesine sevk eden beşeri çekiciliğin ve buluşmanın peşindeyiz. Yerel ve yöresel farklılıkların Türk kültürünün zenginliği içinde görüldüğü bu anlayış üzerinde sağlanacak genel bir uzlaşmanın, toplumsal barış ve huzur için önemli katkı sağlayacağına şüphe yoktur.

Gün, saflarımızı sıklaştırma günüdür.

Gün, kucaklaşma günüdür.

Ve kucaklaşmanın adresi büyük Türk milletidir.

Bilinsin ki, Zeytin Dalı Harekatı’na Bozkurt işareti yapa yapa dahil olacak, fedakarlıkta sınır tanımayacak yüz binlerce Bozkurt hazır beklemektedir.”

Bahçeli, konuşmasının sonunda milletine bir 'Devlet' sözü verdi:

“Türkiye tesadüfen bulunmamış, harita üzerinde kurulmamıştır.

Türk milleti boşuna bir araya gelmemiş, bağımsızlık hediye olarak alınmamıştır. Bu topraklara rastgele vatan denmemiş, sınırlar icazetle çizilmemiştir. Eğer, yeri gelirse ben de bir Bozkurt gibi, en ön safta Afrin’e gider, gerekirse, ihtiyaç hasıl olursa bu vatana, bu millete taşıdığım canı seve seve feda ve hediye ederim."