Askeri amaçlı kullanılan drone’lar revaçta iken artık drone'lar sivil kullanım için de daha ulaşılır duruma gelmiştir.

Drone’lar profesyonel kameraların dışında çekilmesi zor olan görüntüleri kaydedip, fotoğraf çektiğinden; reklam, gazetecilik ve TV dünyasında büyük bir kolaylık sağlamakta.

Hâlihazırda insan taşıyan drone'lar de çok yakın zamanda günlük hayatımızın da yer alacağı gerçeği yadsınamaz.

Bir ülkenin savaştaki başarısının drone'lara bağlandığı günümüz gerçeğinden yola çıkarsak; geleceğin altın bileziğinin drone pilotluğu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Günümüz Türkiye’sinde devletin en önem verdiği konulardan birisi gençliğin teknoloji ile harmanlanması.

Bunun için de projeler tam gaz devam ediyor. Bu projelerin içinde bulunan drone pilotluğu kursları da çığ gibi büyümekte.

Doğal olarak SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü)’nün yetki verdiği eğitim kuruluşlarından alınması gereken İHA (İnsansız Hava Aracı) ehliyetleri ile birçok sahada iş sahibi olma fırsatı da doğmuş oluyor.

Merkezi Bursa’da bulunan ve Türkiye’de İHA eğitimlerini en ciddi şekilde gerçekleştiren Zafer Güder Reklamcılık Radyo TV Havacılık San Tic Ltd. Şti, SolielSky markası ile birçok projeye imza büyük hamlelere hazırlanıyor.

Kısa sürede birçok ilde temsilcilik açan ve yine bu kısa sürede ülkemize kazandırdığı İHA pilotları sayısı ile de dikkatleri üzerine toplayan SolielSky, Skylife havacılık derneği ile hazırladığı projeler ile adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.