İlerleyen yıllarda ülkemizde yiyecek içecek ve giyecek kıtlığı yaşandığı vakitlerde, yakıt olarak da darda kaldığımız dönemlerde çok para ile az ürün alınan dönemlerde yapılması gerekenleri anlatacağım bugün sizlere.

Böyle bir durum olduğu takdirde yani yüzde 40-50’lerde enflasyonun olduğu zamanlar da Öncelikle teknolojiden tamamen kopacaksınız.

Telefon kullanmayacaksınız.

Bilgisayar kullanmayacaksınız.

Televizyon hiç kullanmayacaksınız.

Gazete, dergi hiçbir şey okumayacaksınız.

Şimdiden para biriktirip insanlardan uzak bir köyde arazi alacaksınız.

2-8 dönüm arasında artık paranız hangisine yetiyorsa ama en iyi ihtimal 10 dönüm yer almak.

Bugün çok ucuza verimli tarım arazileri var fakat insanların olmadıkları yerlerde.

Neyse arazinizi alacak içine evinizi yapacaksınız. Bölgenin iklimine göre önceliğiniz buğday olmak üzere kullanacağınız ve satacağınız ürünleri biriktireceksiniz.

Bir kısmı sizin erzakınızı olacak diğer kısmı ise insanlara satacağınız erzak olacak.

Bağ, bahçe işleri ile uğraşacak büyük küçük baş hayvan besleyecek kendi tavuklarınıza bakacaksınız ve bunların bütün önlemlerini alacaksınız.

Aradan yıllar geçecek ülkede hükümetler değişecek art arda, daha sonra işler yoluna girdiği vakit bir bakmışsınız aradan uzun yıllar geçmiş, kendinizin, ailenizin karnını doyurmuş, sağlıklı bir süre geçirmişsiniz. İsteseniz de bırakamayacaksınız.

Toprak sizi geri çekecek.

İnsanlar yüksek enflasyonda karınlarını doyurmaya çalışırken, mazot parası yetiştirmeye çalışırken, kira parası vermeye çalışırken, çocuk okutmaya çalışırken, şehir kirliliğine maruz kalırken siz bunlardan çok uzak da mutlu mesut yaşayacaksınız. Eğer böyle bir yaşam için şimdiden para biriktirirseniz sizin ve çocuklarınızın yararına olacaktır.

Hem ticaret yapıp para kazanacak hem de enflasyondan yara almadan kurtulacaksınız.

Bugün toprağa yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Ülkede satacak bir şey kalmıyor, yarın bir gün bu ülkede satın alacak toprak bulamayacaksınız. Şimdiden kıymetini bilin. Tüketen değil üreten toplumlar ancak hayatta kalabilir. Ben elektrik olmadan yapamam diyorsanız güneş panelleri ile elektrik elde edilebilir, rüzgar gülü yada kendinden dinamolu bisikletler ile elektrik üretilebilinir bir nehir yatağına değirmen kurularak elektrik elde edilebilir.

İnek dışkısından gaz elde edip kullanabilirsiniz.

Eğer tüm ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılarsanız güçlü olursunuz.

Hiç kimseye muhtaç olmazsınız.

Sadece üretin. Ya da sistemin altında ezilin.

Seçim sizin.

Belli bir süre sistemin altında ezilerek para kazanın biraz dişinizi sıkın sonra hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.