İddialara göre Ramazan ayında 400-500 civarı olan Güneştepe Camisi'nin cemaatı hoca efendinin bazı aykırı davranışları nedeniyle 70-90 kişiye düşmüş durumda. Cami Deneği Başkanı Feridun Kaya, Müftülüğe yapılan başvurulardan ise olumlu bir sonuç alınamadığını söylüyor.

Osmangazi İlçesine bağlı Güneştepe Mahallesi’nde, Güneştepe Cami, Cami ve Kur’an kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Dernek Başkanlığı görevini yürütmekteyim.

BÜYÜK BİR CAMİYE SAHİBİZ

Camimiz üç bin metrekare arsa üzerine bin metre kare alana kurulmuş büyük ve güzel bir camidir. Cami büyük olduğundan, cemaatimizin de çok olması diye düşünüp, Camimizin müezzini Fatih Akal Hoca kardeşimizle Pazar günleri sabah namazına gelen cemaatimize kahvaltı ya da çorba vermeye başladık ve epey zaman da bu şekilde devam ettik.

CEMAAT AZALIR OLDU

Taa ki, 20 Mart 2017 yılında camimize atanan hocamıza kadar… Normalde camimizin yoğun olan cemaati birden azalmaya başladı. Derken Ramazan ayı geldi ve her sene sekiz safla (480-500 kişiyle) başlayıp bitirdiğimiz Ramazan Ayını, o sene bir buçuk safla (80-90 kişiyle) bitirdik. Cemaatimizin azalmasından dolayı, cemaat arasında “Hoca var cemaati toplar, hoca var cemaati dağıtır” şeklinde hocaya yönelik eleştirel yaklaşımlar başladı. Kısa süre sonra da doğal olarak bu söylentiler hocamızın kulağına kadar ulaştı.

BU SÖZLER YAKIŞIR MI

Ve bir gün ikindi namazı çıkışı hoca efendi ‘Bir dakika durur musun Ferudun abi’ diyerek yanıma geldi. ‘Ben buraya çoluk çocuğumun nafakasından kazanmaya geldim. Benim Yalova’da hala çocuklarım var. Halamın 9 tane de oğlu var. Onlardan duydum; hakkımda konuşan sizin derneğiniz üyesiymiş, sakallıymış ve de benim hakkımda konuşuyormuş. Kimse kusura bakmasın ancak ben benimle uğraşanın canını almasını da, aldırmasını da iyi bilirim. Benim burada birçok köylüm ve akrabam var, herkes ayağını denk alsın” sözlerini sarf etti.

MÜFTÜLÜKLERİNE KONUYU BİLDİRDİM

Şaşkınlık içerisinde dinlediğim hoca efendinin konuşmasını sürdürmesi üzerine “Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş gibidir diyen bir dinini mensubu, imamı nasıl olurda bu şekilde üstelik camide bu şekilde konuşabiliyorsunuz’ dedim. En nihayetinde yönetim kurulunu toplayarak arkadaşlarla olayı paylaştım ve de durumu İl ve İlçe Müftülüklerine dilekçeyle durumu aktardım.

İFADELER ALINDI

Kısa süre sonra Cami Hocamızın hakkında soruşturma açıldı ve herkes ifadesini verdi. Nitekim Hoca efendi söylediklerini inkar etmedi ve muhtemelen de bu yüzden ihtar aldı. Ancak o günden sonra hocamız eskiye göre daha da cüretkar davranmaya başladı.

TEKRAR BAŞVURDUM

Mecburen tüm yapmış olduğum yazışmaları bir ön yazıyla 07 Mart 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığına bildirdim. Herhangi bir cevap gelmeyince de 07 Mayıs 2018 tarihinde konuyu görüşmek için İl Müftülüğü terfi ve atamalarından, personelden sorumlu İl Müftü Yardımcımız Mustafa Uyar hocamın yanına gittim ve tekrar konuyu ve rahatsızlığımızı anlattım.

GEREKTİĞİ GİBİ ÇALIŞSIN

Dilerim gereği yapılır ve hocamız gerekli uyarıyı alır, cemaatten özrünü diler ve işine öyle devam eder ya da başka camiye tayinini ister. Aksi taktirde bu gidişle koskocaman camimizde çok yakında namaz kılacak insanımız kalmayacak saygıyla yetkililere duyurulur.

Saygılarımla

Güneştepe Cami Dernek Başkanı

Feridun KAYA

Koğukçınar Mahallesi’ni  kovuğundan çıkarın!

Koğukçınar Mahalle halkının güven ve teveccühü ile seçilmiş bir muhtar olarak, iki dönemdir azalarımla birlikte mahallemize hizmet etmek amacıyla gayret ve samimiyetimizi en iyi şekilde devam ettirmekteyiz. Lakin mahallemizin nüfusu yaşlı olduğundan dolayı (Nüfusumuzun yüzde 65’i, 65 ve 70 yaş üstü), diğer mahallere nazaran burada çok daha sık sıkıntılar ve de ölümler meydana geliyor.

9 YILDA 2600 KİŞİ RAHMETLİ OLDU

Örneğin, düne kadar Koğukçınar’a kayıtlı 17-18 bin nüfusumuz olsa da bir çoğunun kaydı başka yerlerde. Ancak görüyoruz ki bu rakam artık 23-24 bine ulaşmış. Ve 9 yıllık muhtarlık dönemimde mahallemizde 2600 kişi rahmetli olmuş. Bu çok üzücü…

TERCİH EDİLEN BİR MAHALLEYE DÖNÜŞSÜN

Mahallemizde kayıtlı olan bir çok vatandaşın iki tane evi var. Her ne kadar kendileri veya çocukları buradan taşınmış olsalar da, kayıtları hala Koğukçınar’da. Bu durumun bir düzene girmesi, mahallemiz nüfusunun gençleşmesi ve yeniden yaşam için tercih edilen bir yere dönüşmesi en büyük arzumuz. Eksiklerimiz konusundaki taleplerimizi daha önce de ilgili yerlere ilettik. Ve inşallah kısa süre içerisinde Büyükşehir Belediyesi, Doktor Sadık Ahmet Caddesini, Çınar ve Gazi Caddesi’nin asfaltını yapacak. Ancak başta alt yapımızın geliştirilmesi gerekiyor. Ayrıca mahallemizde ciddi kanalizasyon sıkıntımız söz konusu. Bu sebeple alt yapının tamamen yapılması gereken birkaç tane sokağımız var… Çünkü yağmurlarda foseptikler dışarı çıkıyor. 

İKİ OTOBÜS DAHA İLAVE EDİLMELİ

Koğukçınar Mahallesi’ne gelen 19-İ No’lu otobüslerimiz var. Fakat özellikle saat 11:00’dan 15-16 saat aralıklarında bu otobüslere binmek mümkün değil. Öyle ki insanlara ayakta bile yer yok! Mevcut otobüsler sık geçtikleri halde kesinlikle yetmiyor. Bu yüzden BURULAŞ’tan iki otobüs daha ilave edilmesini çok rica ediyoruz.

HURDACILARDAN ÇOK RAHATSIZIZ

Otopark ve çöp sorunlarımız var. Sokaklarımız gerektiği gibi temizlenmiyor. Hurdacılardan aşırı derecede rahatsızız. Örneğin, servis arabası torunumu buradan alması lazım ama gelmiyor. Bir defa geldi ve; ’Abi ben bu sokağa girmem’ dedi… Nedenini sorduğumda da; ‘Onlarla (hurdacılarla) dalaşmam lazım. Ya torununuzu sokağa kadar çıkartın ya da servisi bırakın’ dedi.

ÇIKMAZ SOKAKLAR ARTIK ÇIKSIN

Son olarak mahallemizde bir sürü çıkmaz sokağımız var. Bu sokakların bir şekilde artık tamamının açılmasını istiyoruz. Günümüzde hala çıkmaz sokakların olmasını hoş karşılamıyoruz. İlgili tüm kurumlardan gerekenin yapılmasını önemle rica ederiz.  

Saygılarımla

Sait ERGEN 

Koğukçınar Mahalle Muhtarı