ASLI YEŞİLYURT

Yaz mevsiminin bitişiyle sonbaharı soğuk havalarla karşıladık. Mayolara veda etmişken formda kalmak da oldukça zor olabiliyor. Kış aylarında vücut kendi ısısını koruyabilmek için daha çok enerji harcar, bu da gün içerisinde tükettiğimiz öğünlerin daha kalorili olmasına neden olur. Durum böyle olunca formumuzu korumak da oldukça zor olabiliyor. Ancak imkansız değil. İşte formunuzu koruyabilmeniz için birkaç öneri…

DENGELİ BESLENİN

top-view-hummus-with-assortment-vegetables-measuring-tape

Soğuk havalarda vücudumuz daha çok enerjiye ihtiyaç duyar. Aynı zamanda hava değişimlerinde hastalanmamak için de dengeli beslenmek gerekir. Vitamin takviyesi için sebze ve meyve, protein için et ve balık tüketmelisiniz. Böylece vücudunuz direncini kaybetmeyecek, sağlıklı olmaya devam edecektir.

SU TÜKETMEYE DEVAM EDİN

healthy-girl-holding-glass-water

BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında BUÜ’lü “Pullexo” en iyiler arasında

Yaz aylarında sıcak havalardan dolayı çok fazla su tüketsek de, soğuk havalarda bu durum biraz azalabiliyor. Sonbahar ve kış aylarında çoğunlukla çay, kahve gibi sıcak içecekler tercih etsek de günlük almamız gereken su miktarını da es geçmemeliyiz.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN

beautiful-woman-leggings-bright-sweatshirt-is-smiling-posing-with-purple-mat-fitball

Hava değişimi ile spor yapmak yerine yorgan altında kalmak daha cazip gelebilir. Ancak egzersiz düzeninizi bozmamak, sonbaharda formunuzu ve ruh halinizi korumak için oldukça önemlidir. Sonbaharda bile enerjinizi kaybetmemek için sporu elden bırakmayın.

RUTİNİN DIŞINA ÇIKMAYIN

paper-cups-alarm-clock-computer-mouse-bright-paper-stickers-top-view

Sonbahar ile gündüz saatlerinin kısalması ve hava değişimi ile gün içerisinde rutinlerimiz kayabilir. Hava değişiminin de etkisiyle strese bağlı olarak sindirim sisteminde de değişimler yaşanabilir. Bunların önüne geçmek için mümkün olduğunda rutinlere sadık kalmak gerekir.

Editör: Aslı Yeşilyurt