Bursa Esnaf Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEKAYDER) Başkanı Hacer Özyürek, misyonlarının ev hanımlarını esnaf yaparak onlara girişimciliği öğretmek olduğunu belirtti. Türk kadınının her alanda güçlü olmasını istediklerini söyleyen Özyürek, bu potansiyelin kadınlarda fazlasıyla var olduğunun altını çizdi. 

Bursa Esnaf Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (BEKAYDER) 8. Olağan Kongresi, geçtiğimiz günlerde Merinos Kültür Merkezi’nin Çınar Salonu’nda yapıldı. Divan Başkanlığını Hasan Hüseyin Arslan’ın yapığı kongre tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Tek liste ile girilen seçimde mevcut başkan Hacer Özyürek güven tazeledi ve yeniden başkanlığa seçildi.

TÜRK KADINI HER ALANDA GÜÇLÜ OLMALI

BEKAYDER Başkanı Hacer Özyürek, geçmiş dönem yaptıkları etkinlik ve çalışmaları aktardıktan sonra yaptığı konuşmada, misyonlarının ev hanımlarını esnaf yaparak onlara girişimciliği öğretmek olduğunu belirtti. Türk kadınının her alanda güçlü olmasını istediklerini söyleyen Özyürek, bu potansiyelin Türk kadınlarında zaten fazlasıyla var olduğunun da altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

BAŞARILARIMIZ BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR

“2004 yılında kurduğumuz derneğimizde bugüne gelene dek çok çok özverili çalışmalar yaptık. Kuruluş amacımız kadına ve aileye dokunabilmek, kadınları sosyal kültürel ekonomik hayata hazırlamaktı. Biz de bunu başardığımıza inanıyoruz ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Her başarı bizi daha da güçlendiriyor.

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Altı dönemdir başkanlığını sürdürdüğüm görevime yeniden başkan seçilerek devam ediyorum. Başarılarımız uyumlu bir ekip çalışması sonucu ortaya çıkmıştır ve biz de şüphesiz aynı şekilde ve daha da iyi bir tempoda ilerlemeye devam edeceğiz. Bunca yıl bize destek veren Bursa Valiliğine, Büyükşehir Belediyemiz kurum kuruluşlarına çok teşekkür ederiz. Kıymetli desteklerini sürdüreceklerinden eminiz” dedi.

REKABET KOŞULLARI GİDEREK ZORLAŞIYOR

Genel Kurul toplantısının ardından BEKAYDER Başkanı Hacer Özyürek, yaptığı açıklama ile genel kurula katılan tüm üyelere teşekkür ederek, dünyada rekabet koşullarının giderek zorlaştığı bu dönemde BEKAYDER’in her zamankinden daha dinamik bir şekilde öncülük eden bir yaklaşımla, tüm üyeleri kucaklayabilmek adına yeni dönemi de en verimli şekilde geçirmek üzere yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri olarak tüm üyelerden de her türlü desteklerini devam ettirmelerini talep etti.

***

Bursaspor’a tahsis edilen arazi ve tesisler satılmamalı

Kalıcı gelir diyerek talep ediliyor, sonra satılıyor.    Belediye Meclislerinde plan değişikliklerinde pozitif ayrımcılık yapılarak Bursaspor’a tahsis edilen benzinlik, depolama alanı gibi arazi ve tesislerin daha sonra Bursaspor yönetimi tarafından satışa çıkarılması doğru değildir. Netice itibariyle bu yerleri satın alan kişi ve şirketlere normalde gerçekleşmesi mümkün olmayacak kişiye özel bir avantaj sağlanmış olmaktadır.

DEVAMLI GELİR ŞART

Arzu edilen, olması gereken bu gayrimenkullerin genel kurul kararıyla satışının önlenip kiraya verilerek Bursaspor’a devamlı ve kalıcı bir gelir getirmesidir. Satış politikalarında ısrar edilmesi durumunda önümüzdeki dönemlerde Bursaspor adına meclis gündemine gelebilecek dosyalar tartışmaya sebep olacaktır.

Cemil AYDIN

MHP Osmangazi Belediye

Meclis Üyesi Grup Sözcüsü

***

BURULAŞ’TAN CEVAP VAR

Değerli gazeteci dostumuz;

25 Ocak 2019’da agazete’de yer alan “Metro’ya Tuvalet Şart” başlıklı haberle konuya göstermiş olduğunuz duyarlılığa teşekkür ediyor aşağıdaki bilgilendirmeyi sizin aracılığınızla kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle konuyla alakalı ilginiz için teşekkürler. BURULAŞ olarak yolcularımızdan gelen talepler doğrultusunda uzun bir süre metro güzergâhında yolcu ve yoğunluk analizleri yapılarak bu ihtiyaca öncelikli olarak hangi noktalarda ihtiyaç olduğunun analizi yapıldı. Daha sonra bu analizlerden yola çıkarak öncelikli metro istasyonları için WC kompleksinin yapımına başlandı. Bu çerçevede İlk istasyonumuz olan Acemler WC ünitesinin yapımının büyük oranda tamamlandığını ve 11-17 Şubat haftasında yolcularımızın kullanımına açılacağını müjdelemek isteriz. Analizlerimiz doğrultusunda yıl içinde ihtiyaç duyulan diğer yoğun noktalarda da benzer ünitelerle bu önemli sorunu çözmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Burulaş Kurumsal İletişim

***

YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç ÇELEBİ;

4 Ocak 2019 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Sokağımızın Fotoğrafını TV’lere Göndereceğim” başlıklı haberinizle ilgili olarak, Mollaarap Mahallesi Harmanyeri Sokak’ta inşaat atıkları tespit edilmiş, Belediyemiz Zabıta ekiplerince inşaat yetkililerine ‘Bölge Denetim Formu’ düzenlenerek süre verilmiştir. Süre sonunda yapılan kontrolde atıkların kaldırıldığı tespit edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü

***

TEŞEKKÜR PANOSU BUSKİ’YE ÇOK TEŞEKKÜRLER

Altıparmak Mahallesi olarak sorunlarımıza anında müdahale etmesinden ve duyarlılığından dolayı BUSKİ’ye ve çalışan birimlerine çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Altıparmak Mahalle Muhtarı

Mevhibe Rahşan