Pasasportlar güzide kuruluşumuz PTT'ye takılmış. Takılma gerekçelerini araştırırken belgede ‘Köy dağıtım’ deniliyor. PTT bunu derken, hangi köyden bahsediyor!?... Bu devirde köy mü kaldı. Hele hele Bursa’da?

Bir grup gazeteci olarak bir belediyenin daveti üzerine yurtdışına gideceğiz… Bunun için de tüm işlemler hazır. Pasaport başvuruları yapılmış, Ankara Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi onaylamış ve vakit kaybetmeksizin mağdur olmamamız için evraklarımız postaya verilmiş. Akabinde Nüfus Müdürlüğüne gidilmiş, pasaport başvuruları yapılmış ve tekrar Ankara’dan pasaportlarımız hazırlanarak güzel şehrimizin PTT’sine gönderilmiş.

İŞTE BELGESİ

Ancak gelin görün ki biz hala basın gezisine gideceğiz diyoruz, çünkü bunca işlemden sonra pasaportlarımız PTT’ye takılmış… 

Günlerden 3 Ekim Çarşamba. Her şey hazır. Pasaportlarımız PTT’ye sabah saati gelmiş ancak nedense (gün içinde teslim edilecek) ibaresine rağmen, pasaportlarımız bir türlü elimize ulaşamamış ve dağıtım 4 Ekim’e kalmış. İşte belgesi...  

KÖY DAĞITIMI DA NEYİN NESİYMİŞ?

Ancak dikkatimi çeken bir ayrıntıyı daha özellikle paylaşmak istiyorum. Belgede ‘Köy dağıtım’ deniliyor. PTT bunu derken, hangi köyden bahsediyor!?... Bu devirde köy mü kaldı. Hele hele Bursa’da? Köy dağıtımı dediği yer (işyerimiz) Ankara Yolu, ana cadde üzerinde bulunmakta. Kaldı ki en ücra köşeler dahi mahalle oldu sayın PTT!

HANGİ ÇAĞDAYIZ!?

Anlayamadık biz; Varsa anlayan lütfen açıklasın. Bizler hangi çağdayız? Sanki yol yok, araç yok. Bu tam bir skandal ve de komedidir! Düşünmez mi insan: Kim bilir ne mağduriyetlere yol açtılar bu hızla diye!!!!. Pasaport başvurumuzda bir memur hanım “Yetişmeyebilir pasaportlarınız, bir haftada geliyor” demişti. Bizde inançla “yetişir” demiştik.

SIKINTILI OLAN MEĞER PTT’YMİŞ

Meğer bundanmış! Çünkü sıkıntı pasaport merkezinde değil, PTT’nin dağıtım sorunu olmasından kaynaklanıyormuş. Bunun adı sorumsuzluk ve mağduriyettir. Bir an evvel PTT bu anlamda gerekli düzenlemeyi yapmalı, sadece biz gazetecileri değil, hiç kimseyi mağdur etmemeli, yoksa bu durum hukuk yollarıyla sonuçlanır benden, bizden söylemesi…

Enver AKASOY 2’nin konteynırları  3’e sürgün yedi

Balat Mahallesi Bahar (300) Sokak’ta bulunan Bakgör CİTY 2’nin çöp konteynerleri, Bakgör City 3’e kadar yol üstünden sürülmüştür. Böylece Bakgör City 2’nin çöp kokuları sitemize kadar gelmektedir.

SAYISIZ ŞİKAYETİMİZ VAR

Defalarca şikayet etmemize rağmen halen çöplerini dışarı koyuyorlar. Bu konuyla ilgili Belediyede sayısız şikayetimiz mevcuttur. Gerekli işlemlerin yapılmasını ve de gereğini önemle arz ederiz.

Saygılarımla

Kemal FATİH

***

6 ayda bir ahşap mı yenileyeceğiz

Bursa Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Mudanya sahil çalışması bu yaz bitti ve sahil ahşap kaplama yapıldı. Ancak daha 6 ay olmadan o ahşaplar şişti. Ve şimdi şişen ahşaplar sökülüp yerine aynı ahşaplardan yapılıyor.

İZLEMEK BİLE ÜZÜCÜ

Anlayamadığımız, yetkililer her altı ayda ahşap mı yenileyecekler?

Bizim vergilerimiz böyle mi çöpe gidiyor?  

Böylesin izlemek bile gerçekten üzücü.

Bu sebeple yetkilileri acilen göreve davet ediyorum. Resimleri bende mevcut.

Işıl Hanım

Rögar kapağı yok!

Yıldırım İlçesi, Samanlı Mahallesi, Sabırlı Sokak bitişinde rögar kapağı yok. Belli ki hırsızlar onu da çalmışlar. Ancak kapaksız olan bu açık çukur, karanlığın tam içinde bulunduğundan araç sürücülerine ciddi sıkıntı teşkil etmekte.

GEÇİCİ ÇÖZÜM DEĞİL KALICI ÇÖZÜM GEREK

Geçici olarak üzerine birileri koltuk kolu koymuşlar. Ancak koltuk kolları araç geçince içine düşmüş ve böylece bu tür önlemlerin çözüm olmadığını bir kez daha gün yüzüne sermiş.

Bu sebeple Yıldırım Belediyesi’nden acil olarak yeni bir tane rögar kapağı koyulmasını istiyoruz. Çünkü bizlere geçici çözüm değil, kalıcı çözüm gerek.

Saygılarımla

Metin MERCAN

***

İnsanlar kokuya uyanıyor

Geçit Mahallesi’nde hurda toplama alanlarından sürekli yanık lastik, kablo kokusu geliyor. Kısacası; Yasal olmayan yakma işlemi yapılıyor ve tüm alanlara yanık kokusu yayılıyor. Bu koku o kadar rahatsız edici bir boyuttadır ki, insanı uykudan uyandırıyor. Bursa Çevre Müdürlüğü’nden ricamız bu alanları mutlaka ve sıkça kontrol etmeleri. Ancak anlayamadığım durum şu ki; Belediyemiz böyle bir uygunsuzluğa nasıl izin veriyor?

Saygılarımla

Aslı ERDEM

***

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

26 Eylül 2018 tarihli agazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Ağaçları kanalizasyon mu kuruttu” isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

İlgili gazete kupüründe İnegöl İlçesinde çok sayıda ağacın kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra kuruduğu söylenmektedir.

İnegöl ilçesi, Dipsizgöl Mahallesinde altyapı şebeke hatları 2016 yılında tamamlanmıştır. Fosseptik yeri kamulaştırma ve deşarj hattının istimlak hakkı için çalışmalar devam etmekte olup, uzlaşarak fosseptik yeri istimlak işlemleri tamamlanmış, fakat deşarj hattındaki parsellerde çok sayıda kişinin hak sahibi olması nedeniyle, irtifa hakkı işlemleri uzun süre tamamlanamamıştır.

Parsel sahiplerinden gerekli izinlerin alınmasından sonra, deşarj hattı yapılarak sorun giderilmiştir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 ***

 Sayın Sevinç Çelebi;

27 Eylül 2018 tarihli a’gazete’nin Sevinç Çelebi ile “Vatandaş Hattı” köşesinde yayınlanan “Sokağımızda su kaçağı sıkıntısı var” isimli haberler, kurumumuz ilgili birimi tarafından incelenmiştir.

Söz konusu gazete kupüründe bahsedilen Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi, Bahçelievler 1. Sokak No: 18-20 önündeki içme suyu arızası, gazetede ilgili haberin yayınlandığı aynı gün BUSKİ Bakım Onarım ekipleri tarafından giderilmiştir.

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

 Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı

 ***

 OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

Sayın Sevinç Çelebi;

agazete’deki Vatandaş Hattı köşenizde 20 Eylül 2018 tarihinde ‘Üst Değil Ölüme Geçit!’ başlıklı haberlere yer verilmiştir.

Yazıda bahse konu olan üst geçit, Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda kalmaktadır.

Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz.

Osmangazi Belediyesi

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü