Hele bir de insanın morali bozuk ve de akşam saatiyse, insan istasyonun sessizliğiyle ürperir ve de normalde aklına olmayacak şeyler gelebilir, değişik psikolojiye bürünebilir. Örneğin, Allah korusun birisi intihar etmek istese, ortam bunun için resmen biçilmiş kaftan! Elbette ki böyle bir durum asla yaşanmasın ancak bu dahi düşünülmeli ve ona göre düzenlemeler yapılmalı.

ALAN VAR YANGIN TÜPÜ YOK

Dikkatimi çeken bir diğer ayrıntı da, istasyonda felaketlere karşı 3 tane yangın tüpü alanının var oluşu. Buraya kadar her şey güzel ancak belli ki bunlar tamamen aksesuar niyetli, çünkü hiçbirinin içinde örneğin yangın tüpü yok. Özetle Allah’a emanet Korupark İstasyonu’nda metroya binip, metrodan iniyoruz.

GENÇLİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU BÖLGE

Sayın Büyükşehir Belediyesi; Korupark ve bölgesi, genç nüfusun en yoğun olduğu yerlerden biri. Buna rağmen burada genç nüfus adına hiçbir çalışma yok! Ne bir gençlik merkezi ne de belediyenin bir tesisi... Sonra da bu bölgenin gençleri kötüleniyor ve de ötekileştiriliyor.

EŞİT YATIRIM YAPALIM

Halbuki gençlere özenle yaklaşılsa, değer verilse ve de onlar için güzel çalışmalar yapılsa durum çok daha farklı olacak. Lütfen gençlik için bir şeyler yapın, faydası olmazsa sonra istediğiniz kadar bizi suçlayın. En nihayetinde bu bölge de Bursa’nın gençlerini oluşturuyor. Lütfen, bir genç olarak siz çok değerli büyüklerimizden rica ediyorum. Tüm bölgelerimize  ve de tüm gençlerimize eşit yatırım yapalım.

Saygılarımla

Semra KAYAİKİ KÖYÜ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEK PROJEYE DSİ ONAY VERDİ 

10 bin ağaç kesilecek

 Keles’e bağlı Sorgun Köyü’nün topraklarından geçen dere yatağına sulama göleti yapmak isteyen DSİ yetkilileri, yaklaşık 10 bin ağacı kesecek.

Sorgun Köyü Dernek Başkanı Muharrem Ulutaş, “Komşu köyün bir dilekçesiyle doğa katliamına onay veren DSİ yetkilileri, bu büyük yanlıştan vazgeçmeli” dedi.

Ulutaş, “İki köy arasında çıkan sulama göleti projesi yüzünden, köylüler birbirlerine gidip gelmez oldu. Daha önce birlik beraberlik içinde olan iki köyün bu onay sonucu arası açıldı. Bu yüzden, daha kötü sonuçlar meydana gelmeden, köylüleri birbirine düşüren bu projeye yetkililerin biran önce dur demesi gerekiyor. Proje kapsamında yaklaşık 10 bin orman ağacı da tehdit altında” diye konuştu.

DSİ GİZLİ GİZLİ ÇALIŞMA YAPIYOR

“Yaklaşık iki senedir haberimiz olmadan çevrede çalışmalar yapan DSİ görevlileri, bizlere hiçbir bilgi vermeden çevredeki kesilecek ağaçları işaretleyip duruyorlar” diyen Başkan Ulutaş, sözlerine şöyle devam etti: “Sorduğumuzda da bilgi vermiyorlar, yollara çeşitli işaretler yazıp çiziyorlar. Halbuki Sorgun Köyü’nün topraklarında yapılanları sorgulamak bizim hakkımız olduğu kadar ayrıca da görevimiz.

En nihayetinde, Sorgun Derneği olarak araştırmalarımız sonucunda öğrendik ki, meğer DSİ köyümüzün deresine sulama göleti yapıp başka köye su sağlayacaklarmış! Ya bizim ekinimiz ne olacak peki?” sorusunu yöneltti.

GEREKEN NE VARSA YAPACAĞIZ

Bu sebeple Sorgun Köyü Dernek Başkanı ve yöneticileri olarak, bu göletin buraya yapılmaması için imza kampanyası başlattık ve köyümüzün nüfusu kadar, yani 1100 imza topladık. Ve şimdi de bu çalışmalarımızı Büyükşehir’e inip devam ettireceğiz. Herkes tarafından bilinmesini isteriz ki, her yanlış atılan adımı takip edeceğiz ve sonuna kadar köyümüzü savunacağız. Her türlü eylem ve protestoyu da Sorgun köylüleri olarak yapmaya kararlıyız.

Çünkü bizler doğa katliamına izin veremeyiz.

Çünkü 10 bin ağacı göz göre göre kestiremeyiz!

Çünkü ağaçlar bizim yaşam kaynağımız!

Kıvanç BOZACI

Ercan ENDES

***

Eşkel’de denize girilmiyor

Sayın Bursa Büyükşehir ve ilgili belediyeler, bilmenizi isteriz ki Eşkel’de denize girilmiyor.

Çünkü plajdan denize doğru 5 metre yosun set yapmış ve temizleyen yok. Denizin içi temiz. Vatandaş Bursa’dan Eşkel’e geliyor ancak hayal kırıklığına uğruyor. Ve benim bu durumu artık gerçekten içim almıyor… Çünkü Bursamız Uludağ’ıyla, denizleriyle, şelaleleriyle, göletleriyle, su kaynaklarıyla vs Türkiye’nin olduğu kadar Avrupa’nın da gözdesi olmalıyken bu durumumuz niye?!..

YAKIŞIYOR MU AVRUPA ŞEHRİNE!

Hani Bursa Avrupa şehriydi? Yoksa hepsi lafta ve de masaldan ibaret miydi? Yakışıyor mu bu rezalet Avrupa şehrine? Kıssadan hisse; Bursa plajları olduğu gibi tüm değerleri sahipsizdir. Geçen yıl biraz olsun memnunduk. Dilerim bir an önce bu yıl da ilgilenen olur inşallah.

Eşkel’de ikamet eden

bir duyarlı vatandaşHer yıl aynı şikayette bulunuyorum

Nilüfer İlçesi’ne bağlı olan Barış Mahallesi’nin Kubilay Sokak’ta bulunan Dalyan Park civarında bu yıl ilaçlama çok yetersiz yapılıyor. Dolayısıyla gündüz karasinek, gece de sivrisinekten uyuyamıyoruz. Bu durumdan çok fazla şikayetçiyiz. Kaldı ki sadece bu yıl değil, her yıl genelde bu şikayette bulunuyorum. Lütfen artık bu duruma bir çekidüzen verin.

Saygılarımla

Nadire ŞİMŞEK

***

 YILDIRIM BELEDİYESİ’NDEN CEVAP VAR

 Sayın Sevinç ÇELEBİ;

17 Temmuz 2018 tarihli gazeteniz köşesinde yayımlanan “Bu Nasıl Bir Sorumsuzluk?!” başlıklı, Umurbey Yüzme Havuzu ile ilgili birtakım aksaklıkları dile getiren okurun şikayeti incelenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi’nden Belediyemiz bünyesine dahil edilen Umurbey Yüzme Havuzu ile ilgili, geçiş döneminden kaynaklanan birtakım aksaklıklar tespit edilmiş ve gereken tedbirler alınmıştır. 

Bilgilerinize sunarız.

Yıldırım Belediyesi

Basın ve Yayın Müdürlüğü